Se deschide Grădina Botanică din Techirghiol!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Replică a parcului dendrologic de la Castelul Reginei Maria din Balcic Se deschide Grădina Botanică din Techirghiol!
Turism 06 Iulie 2017 / 12:14 20641 accesări 1 comentariu

Turiștii care aleg ca destinație de vacanță orașul Techirghiol vor avea ocazia să viziteze singura grădină botanică de pe litoralul românesc. Asta pentru că începând de joi, 6 iulie, s-a redeschis obiectivul pentru toți vizitatorii. Vizitatorii pot admira parcul dendrologic în fiecare săptămână, de miercuri până duminică, între orele 13.00 și 21.00. Biletul de intrare costă 10 lei pentru adulți, iar pensionarii, copiii și grupurile organizate beneficiază de reducere cu 50%. Copiii și persoanele cu handicap pot intra gratuit.

Amintim că Grădina Botanică din Techirghiol a fost inaugurată la sfârșitul lui martie 2016. Amenajarea sa a durat doi ani și opt luni, timp în care specialiștii și cercetătorii botaniști de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea din Sofia (Bulgaria) și Centrul Cultural „Palatul Balcic” au avut grijă să aducă la Techirghiol plante rare, exotice, care să îi bucure pe toți vizitatorii. Obiectivul nou inaugurat este, de fapt, o replică a celebrului parc dendrologic de la Castelul Reginei Maria din Balcic, una dintre cele mai importante destinații turistice din Bulgaria. De altfel, amenajarea Grădinii Botanice din Techirghiol face parte dintr-un amplu proiect european denumit „Arta grădinăritului transfrontalier la Marea Neagră”, în valoare de 1.288.217 euro, prin care a fost reabilitată și modernizată și Grădina din Balcic. Pe o arie de 56.000 de metri pătrați s-au sădit peste 20.000 de plante, arbori și arbuști, din 100 de specii botanice, a fost amenajată o cascadă cu lac artificial, au fost aranjate alei, pergole, chioșcuri și foișoare, precum și o seră pentru plante exotice și cactuși. Grădina Botanică din Techirghiol poate, de asemenea, să găzduiască oficierea ceremoniilor de căsătorie. Taxa de oficiere a ceremoniei este de 200 lei, iar filmarea și fotografierea evenimentului costă 100 lei, pentru maximum trei ore.

1 comentariu

Constanta 14:46:46 / 11 Iulie 2017
dezinformare

O mare dezamagire. Majoritatea vegetatiei este uscata iar restul de plante care inca supravietuiesc, nu sunt udate. Sera.... dezolanta din toate punctele de vedere. Intreaga investitie este facuta de suprafata doar pentru a bifa utilizarea fondurilor europene.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2657 secunde