Se elimină taxa de pod la Cernavodă-Feteşti?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se elimină taxa de pod la Cernavodă-Feteşti?

Administrație 04 Decembrie 2021 / 17:57 745 accesări

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, sâmbătă, că săptămâna viitoare va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului un proiect care prevede eliminarea taxei de pod de la Cernavodă-Feteşti.

„Trebuie să ne gândim. Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR”, a afirmat ministrul, precizând că suma va trebui alocată de la bugetul de stat. Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputați PNL și zace în Parlament din 2018.

"E în Parlament, chiar vine săptămâna viitoare pe ordinea de zi, eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti. Trebuie să ne gândim.Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR. Nu vreau să facem pe repede înainte, dar vom face o analiză. Dacă e bine, da.

Dacă eliminăm, bugetul de stat trebuie să vină către CNAIR să acopere acest minus de 30 de milioane. Nu vreau să văduvim bugetul CNAIR”, a declarat sâmbătă, la Brăila, Sorin Grindeanu.

Ministrul a precizat că analiza trebuie să ţină cont de toate aspectele şi să nu lase CNAIR cu mai puţini bani.

"Proiectul de legezace în Parlament încă din 2018, fiind inițiat de mai mulți parlamentari PNL, și prevede eliminarea taxei plătite de șoferi pentru podurile Giurgeni-Vadu Oii și Fetești-Cernavodă. Inițiativa a fost adoptată de Senat în februarie 2019, apoi a fost trimisă Camerei Deputaților, unde a fost pusă de mai multe ori pe ordinea de zi.Nu mai vrem taxă de drum, ok, dar atunci trebuie să vedem care sunt veniturile care vin către CNAIR”, a mai afirmat Grindeanu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1618 secunde