Se extinde sporul de 200% acordat medicilor din Delta Dunării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Soluție la problema lipsei de personal de la SJU Tulcea

Se extinde sporul de 200% acordat medicilor din Delta Dunării

Sănătate 17 Septembrie 2016 / 07:53 653 accesări

Declarația a fost făcută la finele ședinței Comisiei de sănătate a Consiliului Județean în timpul căreia doi din cei trei medici angajați ai secției Terapie Intensivă și-au prezentat nemulțumirile legate de volumul mare de muncă. 'Pe plan local, am făcut toate demersurile, dar soluțiile nu pot veni decât de la acel nivel (al Parlamentului, n. red.)', a menționat directorul SJU Tulcea, Tudor Năstăsescu.

Extinderea sporului de 200% acordat medicilor din Delta Dunării la nivelul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Tulcea este una din soluțiile la problema lipsei de personal cu care se confruntă cea mai mare unitate spitalicească din județ.

'Căutăm soluții la nivelul Parlamentului. Extinderea sporului acordat medicilor din Delta Dunării este o soluție la problema lipsei resursei umane din SJU și a lipsei atractivității pe care o reprezintă această zonă pentru personal', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul SJU, Tudor Năstăsescu.

Problema deficitului de medici din județul Tulcea a fost semnalată de foarte mulți ani de autoritățile din domeniu, societatea civilă organizând în ultimii doi ani două proteste pentru a le solicita autorităților să rezolve această problemă.

Pentru a-i atrage pe specialiști în municipiu, Consiliul Județean a alocat fonduri pentru amenajarea unor locuințe de serviciu, iar Primăria municipiului a alocat terenul necesar pentru ca Agenția Națională pentru Locuințe să construiască în oraș două imobile cu aproximativ 60 de unități de locuit care vor fi închiriate specialiștilor din sănătate.

În același timp, conducerea SJU a continuat demersurile pentru modernizarea aparaturii medicale.12
Pagina a fost generata in 0.2062 secunde