Se fac jocurile pentru înscrierea la grădinițe! Ce trebuie să știe părinții

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se fac jocurile pentru înscrierea la grădinițe! Ce trebuie să știe părinții

Educație 20 Mai 2018 / 18:20 1622 accesări

Micuții care au vârsta potrivită pentru a merge la grădiniță pot fi înscriși în grupa mică începând cu 21 mai. Grădinițele vor afișa, în loc vizibil, orarul înscrierilor care fi stabilit de conducerea unităţilor de învăţământ. Dacă numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, atunci vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice. Care sunt acestea, puteți afla din textul de mai jos.

Atenție, părinți! Începând cu data de 21 mai începe înscrierea copiilor nou-veniţi la grădiniţă pentru anul de învăţământ 2018-2019. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, orarul înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţilor de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă. Totodată, programul va fi afişat pe site-ul instituţiei, dar şi pe site-urile inspectoratelor şcolare, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat de presă.

În cazul în care într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, atunci vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice, precizează MEN. Iată care sunt criteriile generale de departajare: existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi, existenţa unui act care dovedeşte că este orfan de un singur părinte, un alt membru din familie este înmatriculat în grădiniţa respectivă sau existenţa unui certificat medical care dovedeşte că minorul are un grad de handicap. Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar. Acestea nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale.

Conducerea unităţilor de învăţământ preşcolar trebuie să afişeze, la vedere, informaţii despre numărul copiilor care pot fi înregistraţi, criteriile generale şi specifice şi numărul de copii înscrişi zilnic, în perioada stabilită, din totalul disponibil.

Reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul de învăţământ 2018-2019 a început pe 7 mai.12