"Se fac presiuni asupra membrilor PC de a trece la PD, prin tot felul de manevre politice”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În opinia deputatului Andrian Mihei "Se fac presiuni asupra membrilor PC de a trece la PD, prin tot felul de manevre politice”
Politică 18 Iulie 2006 / 00:00 700 accesări 0 comentarii

Preşedintele Partidului Conservator Constanţa, deputatul Andrian Mihei a criticat, ieri, în termeni duri atitudinea PD. Acesta îi acuză pe reprezentanţii PD că încalcă statutul aleşilor locali, care a fost aprobat pe 22 iunie 2006, prin Legea 249, ce urmează să intre în vigoare. Andrian Mihei a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că democraţii au dat dovadă de ipocrizie în momentul în care au lansat ideea de a crea o lege împotriva migraţiei politice. În opinia liderului PC, iniţiativa celor de la PD este o metodă de a înşela electoratul pentru că, de fapt, Partidul Democrat este cel care duce o adevărată campanie de racolare a cît mai mulţi membri ai altor partide. Preşedintele PC argumentează afirmaţiile sale, prin faptul că aplicarea statutului aleşilor locali întîrzie să apară, tocmai pentru ca PD să poată înregimenta cît mai mulţi membri ai altor partide. Andrian Mihei mai spune că ţinta principală a PD-ului este PC, de unde portocalii pot să-şi aleagă membri de partid, sub pretextul că Partidul Conservator nu va avea nici o şansă la viitoarele alegeri. "Se fac presiuni asupra membrilor PC de a trece la PD, prin tot felul de manevre politice. Este deranjat faptul că tocmai PD-ul, care se declară împotriva migraţiei politice, recurge la astfel de practici. PD-ul îşi doreşte alegeri anticipate pentru a-şi consolida poziţia în detrimentul altor formaţiuni politice, dar fără a avea o susţinere reală", a afirmat Mihei.

Preşedintele PC nu s-a ferit să-şi atace, în mod direct, chiar şi colegii de partid, ţinta principală a acestuia fiind fostul vicepremier George Copos. În opinia deputatului constănţean, Copos trebuie să-şi definitiveze statutul în partid şi să-şi motiveze opţiunile: fie cariera de politician, ori cea de preşedinte de club. "Acţiunile lui Copos îngreunează bunul mers al partidului şi, de aceea, sînt pentru o clarificare a statutului său", a spus Andrian Mihei. În cadrul conferinţei de presă de ieri, liderul conservatorilor constănţeni a mai afirmat că la nivelul Coaliţiei din judeţul Constanţa s-a reuşit, pentru prima dată de la alegerile din 2004, stabilirea unor legături de colaborare între cele trei partide, aflate la putere - PC, PNL şi PD. Mihei a spus că vor avea loc întîlniri săptămînale între liderii formaţiunilor politice din Coaliţie, unde se vor discuta proiecte politice pentru judeţul Constanţa, care urmează să fie susţinute în toamna acestui an, în Parlamentul României. De asemenea, liderul PC Constanţa s-a arătat îngrijorat şi de războiul nedeclarat dintre Liban şi Israel, care poate avea consecinţe economice asupra României. Andrian Mihei consideră că ţara noastră trebuie să intensifice acordurile referitoare la forumul Mării Negre, pentru ca această zonă să nu ajungă în situaţia celei din Orientul Mijlociu.Pagina a fost generata in 0.165 secunde