Se impune prelungirea stării de alertă - preşedintele Klaus Iohannis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se impune prelungirea stării de alertă - preşedintele Klaus Iohannis

Va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor, a grădiniţelor şi şcolilor private
Administrație 09 Iunie 2020 / 14:54 1818 accesări

Cele mai importante declaraţii făcute de preşedinte:

Am luat în discuţie posibile măsuri de relaxare şi, evident, necesitatea prelungirii stării de alertă.

Având în vedere că numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut, nici nu a scăzut semnificativ considerăm că este posibil să continuăm cu unele măsuri de relxare. După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu un număr mai mare de persoane.Vor fi psoibile evenimente private cu 20 de participanţi dacă evenimentele sunt în interior, şi 50 de participanţi dacă sunt în exterior.

Va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor, a grădiniţelor şi şcolilor private. De asemenea, şi redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare.

Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de noi cazuri, ne facem să fim în continuare precauţi. Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine măsuri restrictive, dar sunt măsuri care trebuie obligatoriu continuate: purtarea măştilor, evitarea aglomerărilor mari, măsurile de igienă.

Va fi posibil să adoptăm măsuri de relaxare cu statele care au sub 5.000 de îmbolnăviri la un milion de locuitori. Nu se califică Spania, Italia, Belgia, Olanda.

Vom urmări comunicările de la nivelul UE şi acolo unde se poate vom reacţiona şi noi.

Taguri articol


12