Se înmulțesc agresiunile dintre taximetrişti şi şoferii Uber

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se înmulțesc agresiunile dintre taximetrişti şi şoferii Uber

Eveniment 30 Ianuarie 2018 / 21:28 727 accesări

Reprezentanţii Uber România au anunţat, marţi, că şoferii parteneri raportează un număr tot mai mare de agresiuni, în ultimele zile, după scandalul din Timişoara. În urmă cu trei zile, taximetrişti şi şoferi de la Uber s-au bătut şi urmărit în trafic. Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Uber România, în contextul ultimelor incidente violente care au avut loc la Timişoara, tot mai mulţi şoferi parteneri s-au plâns cu privire la faptul că au fost agresaţi, în ultimele zile, de la şicane în trafic, atacuri cu ouă, maşini avariate şi până la atacuri fizice.

”Condamnăm ferm actele de violenţă din ultimele zile, indiferent că au fost îndreptate împotriva şoferilor de taxi sau a şoferilor parteneri Uber. Am trimis un mesaj tuturor partenerilor noştri în care i-am sfătuit, în cazul în care sunt victima unor agresiuni, să apeleze imediat la 112, asigurându-i de tot sprijinul nostru. Pe de altă parte, toţi cei care iniţiază conflicte sau dau curs provocărilor nu vor mai avea acces în aplicaţie - astfel de comportamente nu îşi au locul în comunitatea Uber. Suntem însă îngrijoraţi de numărul tot mai mare de agresiuni raportate de partenerii noştri în ultimele zile, de la şicane în trafic, atacuri cu ouă, maşini avariate până la atacuri fizice. Facem apel la calm şi dialog civilizat - oamenii au nevoie atât de taxi, cât şi de servicii ca Uber, iar astfel de atacuri pun în pericol siguranţa tuturor participanţilor la trafic”, arată oficialii Uber România.

Mai multe persoane au fost audiate de poliţiştii din Timişoara, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui scandal izbucnit între mai mulţi taximetrişti şi câţiva şoferi de la Uber, care s-au bătut şi s-au urmărit în trafic, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor şi a mascaţilor. Ulterior, în cursul zilei de duminică, aproximativ 100 de taximetrişti au ieşit pe străzile Timişoarei, într-un protest spontan, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de acest mod de transport persoane, care le ia din clienţi. La finalul manifestării, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş au anunţat că toţi taximetriştii vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 5.000 de lei, pentru că au participat la “adunări publice nedeclarate şi neautorizate”.

Pe de altă parte, taximetriştii din Timişoara intenţionează să depună o plângere împotriva Uber, pentru concurenţă neloială, în perioada imediat următoare.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2546 secunde