Se lasă cu îngrijorare europeană peste Pilonul II de Pensii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CE Se lasă cu îngrijorare europeană peste Pilonul II de Pensii
Economie 23 Mai 2018 / 17:47 430 accesări 2 comentarii
Ministrul Finanţelor, Eugen Teorodovici, a declarat, marţi, că orice scenarii cu privire la sistemul de pensii susţinute de oameni care habar nu au despre activităţile Guvernului produc efecte negative, costă şi ar trebui taxate.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teorodovici, a declarat, marţi, că orice scenarii cu privire la sistemul de pensii susţinute de oameni care habar nu au despre activităţile Guvernului produc efecte negative, costă şi ar trebui taxate.

Cum o dai nu e bine şi dacă specialiştii noştri spun un lucru, vin cei de la vârful european şi îl dărâmă. Şi invers! Nu mai ştii pe cine să crezi, de ce şi dacă e de bine sau de rău. Concret, cea mai recentă informaţie despre acest subiect vine de la reprezentanţii Comisiei Europene (CE) şi arată că recenta reducere a contribuţiilor la Pilonul II de pensii diminuează, pe termen scurt, îngrijorările fiscale, însă ar putea avea implicaţii negative pentru dezvoltarea pieţelor de capital. Asta susţin reprezentanţii CE în Raportul privind recomandările specifice de ţară pentru 2018. Contribuţia virată la Pilonul II de pensii a fost redusă, la finalul anului trecut, de la 5,1% la 3,75% din salariile brute începând cu anul 2018 deşi, potrivit legislaţiei, cota de contribuţie virată Pilonului II trebuia să crească treptat la 6% din salariul brut.

Subiectul Pilonului II de pensii a revenit în prim-plan după ce, programul legislativ 2018 pentru perioada mai - decembrie, publicat pe site-ul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul în 28 aprilie, anunţă existenţa unui proiect de lege potrivit căruia contribuţiile ar urma să fie suspendate în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2018. Mai mult, documentul propune o contribuţie a angajatului, în sumă fixă, de 84 lei în primul an, care urmează să crească anual până la 125 lei în anul 5, dedusă din impozitul pe venit. Totodată, şi angajatorul ar putea plăti această contribuţie care, în cazul său, urmează să fie dedusă din impozitul pe profit în funcţie de mărimea companiei (50, 25, 10 angajaţi). De la începutul acestui an, contribuţiile sociale au trecut în sarcina angajatului.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teorodovici, a declarat, marţi, că orice scenarii cu privire la sistemul de pensii susţinute de oameni care habar nu au despre activităţile Guvernului produc efecte negative în costurile de împrumut pe care Ministerul Finanţelor trebuie să le plătească în piaţă şi trebuie analizat dacă astfel de afirmaţii nejustificate nu ar trebui taxate conform legii.

Pe de altă parte, mai multe organizaţii importante din mediul de afaceri au solicitat menţinerea legislaţiei şi arhitecturii actuale a Pilonului II de pensii, fără alte modificări, într-un document intitulat "Apel pentru păstrarea arhitecturii sistemului de pensii private din România".

Loading...

2 comentarii

un constantean 07:46:55 / 24 Mai 2018
pilon 2 pensii

interesant este sa se spuna cine sunt acei administratori privati, ce comisioane si profit au si cum au investit banii pentru pensii, ce profitabilitate au? normal ca mai multe organizaţii importante din mediul de afaceri au solicitat menţinerea legislaţiei şi arhitecturii actuale a Pilonului II de pensii, fără alte modificări,ca le scade profitul,,,, si normal ca ue este ingrijoarat,, acele mai multe organizatii , sunt din alte tari din ue nu din romania,,,, profitul vorbeste,,, nu interesul pentru pensia romanilor...

Nelu 16:02:39 / 24 Mai 2018
În concluzie

Ciocul mic. Partidul votat cu vot istoric știe ce face și ne ... .....exprima drepturile și interesele noastre. Interesul nostru este sa se suspende definitiv acest pilon. Partidul minte luminata ales cu vot covârșitor prin alegeri libere va face exact ce e bine pt noi. Așa ca ...Noi psdistii vom face o defilare cu tablourile liderilor noștri politici Mazărea Constantinescu Fagadau și îi vom susține neprecupetit în lupta spre binele nostru care acilea din articol e clar care e.Sa aplaudam aceasta initiativa .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1487 secunde