Se lasă cu plângeri penale la Regia Județeană de Drumuri. Vezi care e motivul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Șefii CJC acuză! Se lasă cu plângeri penale la Regia Județeană de Drumuri. Vezi care e motivul!
Administrație 17 August 2016 / 16:57 410 accesări 0 comentarii
La RAJDP au fost descoperite grave nereguli: furturi din carierele de piatră, furturi de combustibil și folosirea banilor în scopuri proprii

La RAJDP au fost descoperite grave nereguli: furturi din carierele de piatră, furturi de combustibil și folosirea banilor în scopuri proprii

La scurt timp după instalarea în funcție a noii conduceri a Consiliului Județean Constanța (CJC), mai-marii județului au derulat o campanie de „vizite de lucru“ amintind de vremurile de dinainte de '89. Printre instituțiile luate la bani mărunți s-au numărat Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Muzeul de Istorie, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului și Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP). Dincolo de faptul că a zâmbit frumos pentru poze, dorind să arate că își ia în serios mandatul, echipa de control a Consiliului a descoperit numeroase deficiențe. Cele mai grave au fost la RAJDP. „La Regie avem furturi din carierele de piatră, furturi de combustibil prin schimbarea rezervoarelor de la utilaje, cele noi fiind înlocuite cu unele vechi, găuri în gestiune și folosirea banilor în scopuri proprii“, au spus șefii Consiliului, în urmă cu câteva săptămâni. Aceștia au punctat că „se puteau face reduceri de cheltuieli dacă prezența la muncă era reală“. „Unii veneau la serviciu doar pentru afacerile proprii“, a mai punctat conducerea CJC. După aceste descoperiri, conducerea CJC a anunțat miercuri, 17 august, că au fost depuse patru plângeri penale împotriva celor vinovați de neregulile din Regie.

UN NOU ADMINISTRATOR SPECIAL

Tot din cauza neregulilor descoperite la Regie și a managementului defectuos, conducerea CJC a hotărât, miercuri, înlocuirea administratorului special (RAJDP este în insolvență și este administrată de un administrator judiciar, delegat de stat, și unul special, stabilit de CJC, acționarul unic la RAJDP - n.r.). Potrivit șefilor Consiliului, Virgil Stan a fost înlocuit cu Lucian Lungoci, actual consilier județean. De altfel, această schimbare a fost anunțată de președintele CJC, Horia Țuțuianu, în urmă cu câteva săptămâni. „Nu a reușit să reducă costurile. Actuala echipă de acolo nu a dat randamentul la care mă așteptam. Această Regie poate fi salvată, poate merge pe profit“, a declarat șeful CJC. Tot miercuri, conducerea Consiliului a mai punctat că datoriile RAJDP sunt în jur de opt milioane de euro.

CALEȘTI ȘI HARNAȘAMENTE PENTRU CABALINE LA RAJDP

Amintim că șefii CJC au descoperit la Regie, printre altele, probleme legate de depozitare, în gestiunea acesteia fiind câteva articole și obiecte care nu prea au legătură cu activitatea de fond a instituției - asfaltare, mentenanța drumurilor ori deszăpezire. De exemplu, atât la sediul central al Regiei, cât și la Stația de de Preparare Asfalt Cuza Vodă sunt depozitate resturi de ajutoare (paturi, dulapuri, pături etc.), aflate într-o avansată stare de degradare, dar și bănci și mese pentru petreceri câmpenești. Cele mai ciudate obiecte depozitate de RAJDP la Cuza Vodă sunt însă câteva calești și harnașamente pentru cabaline, a căror gestiune a fost greu de explicat chiar și pentru cei cu imaginație mai bogată. Totodată, la stația din Agigea au fost identificate situații în care mașinile erau plecate pe teren fără ca șoferii să fi completat foile de parcurs în prealabil. De asemenea, potrivit reprezentanților CJC, gestionara stației habar nu avea să verifice cantitatea de piatră, de exemplu, operațiune banală pentru o persoană angajată în această poziție. Nici la stația din Topraisar lucrurile nu au stat mai bine. Șeful de secție nu a fost găsit la serviciu în timpul orelor de lucru, mașinile circulau fără foaie de parcurs, iar un utilaj a fost găsit defect.

Citește și:

Conducerea CJC: „RAJDP poate fi salvată fără o infuzie de capital

Ce a descoperit conducerea CJC la Regia de DrumuriPagina a fost generata in 0.1887 secunde