Se mai dau sau nu voucherele de vacanţă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se mai dau sau nu voucherele de vacanţă?
Turism 21 Februarie 2018 / 18:53 1556 accesări 2 comentarii

Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora personalul încadrat în sectorul public, dar şi în companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar nu va mai beneficia de voucherele de vacanţă, Ministrul Turismului face următoarele precizări:

În textul de lege dezbătut în Senat, se precizează clar, la art. 9 alin. (3) următoarele: „În anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) acordă o singură indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare.”

Aşadar, conform proiectului de lege aflat în dezbatere la Senat, tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Instituţiile publice stabilesc unitatea emitentă a voucherelor de vacanţă printr-o procedură de achiziţie publică, aleasă în funcţie de valoarea totală a voucherelor de vacanţă acordate salariaţilor, conform legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice.

Fiecare unitate emitentă încheie contracte cu operatorii economici cu activitate de turism din România, autorizați de Ministerul Turismului, care dețin structuri de primire turistice clasificate și/sau agenții de turism licențiate și care acceptă vouchere de vacanță ca modalitate de plată.

Loading...

2 comentarii

Constantean 17:40:35 / 23 Februarie 2018
Voucere de vacanta

Datile odata.....guvernanti mincinosi,de anul trecut tot duceti oamenii cu zaharelul,in toate institutiile de stat se anunta ca se vor da spre sfarsitul anului.....si parca vad ca o sa spuneti ca le dati in 2019!!!!Din 1990 incoace niciun guvern nu a fost pentru popor,numai pentru ei,pentru buzunarele lor!!!!

Calin 15:50:25 / 02 Martie 2018
DE ce?

De ce nu se lasa libertatea de a alege: voucher sau suma echivalenta. Sunt oameni bolnavi, care au nevoie de interventii medicale, nu de vacante, oameni cu regimuri stricte, ce nu le vor folosi, caci nu se vor duce in vacante. E vorba mai curand de o smecherie romaneasca: se acorda ajutoare de stat MASCATE turismului. Asta se urmareste, nu e nicidecum grija fata de om... Rusine! Nu ne mai luati de prosti!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1985 secunde