Se majorareză indemnizaţiile pentru veteranii de război

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se majorareză indemnizaţiile pentru veteranii de război
Social, Politică 04 Septembrie 2019 / 19:15 450 accesări 2 comentarii
Lia Olguța Vasilescu: „În prezent mai sunt 7.000 de veterani de război şi peste 50.000 de văduve de veterani de război“

Lia Olguța Vasilescu: „În prezent mai sunt 7.000 de veterani de război şi peste 50.000 de văduve de veterani de război“

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede majorarea indemnizaţiilor şi a sporurilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război, indemnizaţiile fiind în medie de 5 ori mai mari. Proiectul a fost votat în unanimitate, cu 266 de voturi "pentru". Actul normativ are în vedere modificarea art.1 din Legea nr.49/1991, în sensul majorării valorii indemnizaţiilor invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, după cum urmează: a) pentru invalizii de război: 1500 lei lunar, pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate, 1000 lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate, 900 lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, b) pentru veteranii de război: 600 lei lunar, c) pentru văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit: 600 lei lunar. "În prezent mai sunt 7000 de veterani de război şi peste 50.000 de văduve de veterani de război şi chiar dacă OUG este în vigoare este foarte important votul Parlamentului pentru ca această formă reparatorie de recunoştinţă să poată continua", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Olguţa Vasilescu, înaintea votului din Cameră.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a motivat votul în favoarea proiectului de lege, spunând că această majorare este "mică dar importantă" pentru că arată recunoştinţa faţă de veteranii de război. "Aceste măriri în ceea ce priveşte indemnizaţiile pentru veteranii de război, urmaşii acestora, invalizii de război reprezintă o minimă reparaţie pe care statul român o face foarte târziu pentru tot mai puţinii supravieţuitori a ceea ce a însemnat Al Doiela Război Mondial. Aceşti oameni au avut până acum nişte indemnizaţii ridicole", a declarat Daniel Gheorghe.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe data de 17 octombrie 2018 şi urmează să fie trimis preşedintelui Iohannis pentru promulgare.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2023 secunde