Se montează platforme de colectare selectivă! Să vedem cum vor fi folosite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanța se apropie de civilizație? Se montează platforme de colectare selectivă! Să vedem cum vor fi folosite
Administrație 16 Aprilie 2019 / 17:45 2927 accesări 3 comentarii

Primăria Municipiului Constanța a început montarea de platforme supraterane închise pentru colectarea selectivă a deșeurilor în toate zonele orașului. Potrivit autorităților, au fost achiziționate 286 de module, împărțite în 76 de platforme repartizate în toate zonele orașului. „Acestea sunt realizate la standarde europene, închise în așa fel încât să nu poată pătrunde în interiorul lor persoane neautorizate. În acest fel se va reduce disconfortul creat de împrăștierea deșeurilor lângă platforme și se va stopa fenomenul colectării neautorizate a deșeurilor reciclabile. Colectarea selectivă a deșeurilor din aceste containere se realizează cu ajutorul a 8 autogunoiere special destinate în acest sens. Deșeurile colectate selectiv și sortate sunt transportate la stația de sortare”, precizează Primăria Constanța. Potrivit sursei citate, măsura este luată de municipalitate pentru a ne încadra în țintele de reciclare prevăzute de legislația europeană în vigoare și pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța. Rămâne de văzut cum vor fi utilizate acestea de către constănțeni și, mai ales, cât timp vor rămâne intacte.

„La capitolul colectare selectivă a deșeurilor Primăria Constanța a făcut primele demersuri în anul 2008. Mai exact, încă de atunci funcționează un sistem de colectare selectivă pe patru fracții. În câteva zone cu blocuri din municipiul Constanța au fost montate containere de tip iglu cu o capacitate de 2,5 mc, astfel: 175 de containere albastre pentru hârtie și carton, 175 galbene pentru plastic și metal și 27 verzi pentru sticlă, la care se adaugă containerele în care se depozitează resturile menajere. Amintim totodată că la nivelul municipiului Constanța continuă lucrările de împărţire a platformelor de colectare a deşeurilor din oraș pe 2 secțiuni: deșeuri reciclabile și deșeuri menajere. Recomandăm constănțenilor să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător”, mai spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Loading...

3 comentarii

Fane 00:24:49 / 17 Aprilie 2019
Foarte bine

Dar am o intrebare: ce se intampla cu ghenele de gunoi actuale? Adica micile constructii realizate din beton. Vor fi distruse? Caci nu cred ca va fi spatiu suficient si pentru ele, si pentru aceste containere noi. Zic asta pentru ca vad ca primele 4 incinte sunt destinate gunoiului menajer si ultimele 2 sunt pentru reciclabile. Doar nu vor ramane si ghenele din beton (inestetice, pe care tiganii le ravasesc constant si in care sortarea nu poate fi realizata) si aceste containere in acelasi timp, nu?

lili coman 11:53:32 / 22 Aprilie 2019
gunoiul

in veci vecilor nu se va alinia majoritatea la civilizatie.pastrarea curateniei depozitarea gunoiului unde ii este locul utilizarea pungilor pentru gunoi si nu aruncat asa in dorul lelii ca vine vara si nu spala nimeni pubelele dupa toti puturosii.ROMANILOR TREZITI-VA PANA NU NE ACOPERA GUNOAIELE

UN CONSTANTEAN 12:01:45 / 06 Mai 2019
DESEURI

SI CUM SE VOR COECTA ACESTE DESEURI? VOR VENI CU MASINI SPECIALE?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1829 secunde