SE POATE! Se modernizează Maternitatea din Medgidia. Vezi cum!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SE POATE! Se modernizează Maternitatea din Medgidia. Vezi cum!

Sănătate 06 Martie 2019 / 17:14 1954 accesări

Cine dorește cu adevărat, poate realiza ceea ce își propune! Cel puțin asta a demonstrat Spitalul Municipal Medgidia. Vineri, 8 martie, unitatea sanitară începe lucrările de reabilitare şi modernizare a blocului materno-infantil, în urma unui grant de 500.000 USD acordat de Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, potrivit unui comunicat al Primăriei Medgidia. Astfel, vor fi executate reparaţii capitale pentru sala de operaţii, două săli de naştere aseptice, o sală de naştere septică, camera de resuscitare nou-născuţi, în saloanele pre-operator şi post-operator precum şi pentru zonele de utilităţi precum grupurile sanitare, cabinetele personalului medical, vestiarele şi duşurile personalului sau dependinţele funcţionale.

Potrivit managerului unităţii spitaliceşti, Eugen Agliţoiu, citat de Agerpres, întregul proiect, ce va fi realizat de o firmă de construcţii din Cluj, va fi finalizat în următoarele şase luni.

”Proiectul Blocului Materno-Fetal reprezintă reabilitarea unui compartiment al Secţiei Obstetrică-Ginecologie la standarde actuale şi dacă finanţarea este asigurată de Ambasada SUA, noi am pregătit toate avizele şi autorizaţiile necesare din timp astfel că antreprenorul poate să deschidă şantierul de execuţie”, a declarat managerul.

”Prin protocolul semnat în data de 14.12.2016, între TIKA- Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă, Primăria Municipiului Medgidia şi Spitalul Municipal Medgidia, au fost atrase fonduri în valoare de peste două milioane de euro pentru renovarea Ambulatoriului Integrat al unităţii medicale, lucrările urmând să fie finalizate în luna mai a. c. De asemenea, printr-un alt program de finanţare cu fonduri europene am obţinut un buget de 3,6 milioane euro pentru un proiect de consolidare structurală a unităţii sanitare, iar Ministerul Sănătăţii ne-a acordat 3 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură medicală modernă de investigaţii", a declarat primarul Valentin Vrabie, pentru Agerpres.12
Pagina a fost generata in 0.2119 secunde