Se poate vizita biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, care a fost sfințită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se poate vizita biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, care a fost sfințită
Turism 28 Ianuarie 2017 / 19:00 825 accesări 0 comentarii

Preoţi de la mai multe culte au ţinut o slujbă la care au participat şi turiştii aflaţi în zonă. În lăcaşul de cult, construit în vârful munţilor, se pot oficia nunţi şi botezuri, indiferent de religie. Biserica a fost construită cu blocuri de gheaţă din lacul Bâlea, după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu. 25 de muncitori au lucrat la ridicarea lăcaşului de cult, unic în România.

În interior, biserica are băncuţe din gheaţă, acoperite cu lemn. Este singurul lăcaş de cult unde se pot oficia nunţi şi botezuri indiferent de religie. 12 preoţi au oficiat o slujbă de sfinţire a bisericii.

În fiecare an, biserica de gheaţă e vizitată de mii de turişti.

Cei care vor să ajungă la Complexul de gheaţă de la Bâlea Lac o pot face numai cu telecabina. Costul unui drum dus - întors este de 60 de lei.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.245 secunde