Se reia vaccinarea împotriva HPV

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primele 20 de mii de doze de vaccin Se reia vaccinarea împotriva HPV
Sănătate 05 Ianuarie 2020 / 10:53 1951 accesări 0 comentarii

Reîncepe vaccinarea împotriva HPV. În cabinetele medicilor de familie vor ajunge de săptămâna viitoare dozele comandate de Ministerul Sănătății pentru fetele ai căror părinți au cerut vaccinarea în anii trecuți. Numărul solicitanților este în creștere, așa că autoritățile analizează posibilitatea reintroducerii programului de vaccinare împotriva cancerului de col uterin la nivel național.

Statistica plasează țara noastră pe primul loc în Europa privind mortalitaltea cauzată de acest tip de cancer, cu 5 decese pe zi.

Primele 20 de mii de doze de vaccin anti HPV cumpărate de Ministerul Sănătății vor fi distribuite în cabinetele medicilor de familie începând de săptămâna viitoare. Acestea vor fi folosite pentru vaccinarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani pentru care părinții au solicitat vaccinarea în anii 2017- 2018.

Acțiunile întreprinse acum de Ministerul Sănătății pentru vacinarea împotriva HPV vin la 12 de ani de la eșecul răsunător al campaniei naționale de imunizare. În 2008, extreme de multe reclamații ale unor asociații care se opuneau vaccinării au forțat autoritățile să renunțe la campania de imunizare.

România este una dintre ultimele țări din Uniunea Europeană care nu are un astfel de program național, deși cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit prin vaccinare.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1343 secunde