Se schimbă carnetul de elev! Vezi care este motivul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se schimbă carnetul de elev! Vezi care este motivul
Educație 08 Octombrie 2018 / 09:17 788 accesări 0 comentarii

Conținutul carnetelor de elev se va modifica astfel încât să poată fi înscris codul numeric personal al acestuia. Ministerul Educației susține că înscrierea CNP-ului în carnetul de elev este obligatorie pentru cei care vor să beneficieze de călătoriile gratuite, respectiv de cele reduse la jumătate de preț, oferite de Guvern. Schimbarea vine în urmă HG 42/2017, potrivit căreia din acest an școlar „eliberarea legitimațiilor de călătorie/abonamentelor lunare pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% la clasă a II-a, precum și a legitimațiilor de călătorie/abonamentelor lunare gratuite pentru elevi se face în bază carnetului de elev care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului“.

În normele metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți, la articolul 2 alineatul (7) se specifică: „eliberarea legitimațiilor de călătorie/abonamentelor lunare pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% la clasă a II-a, precum și a legitimațiilor de călătorie/abonamentelor lunare pentru elevi gratuite se face în bază carnetului de elev care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 privind operatorii de date cu caracter personal, respectiv în bază adeverinței doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare și a certificatului de naștere în copie“.

Drept urmare, pentru ca elevii să poată beneficia de facilitățile de transport intern feroviar, Ministerul Educației Naționale a modificat conținutul carnetelor de elev astfel încât pe acestea să apară trecută rubrica aferentă codului numeric personal al elevului. Elevii și studenții beneficiază de tarife reduse cu minimum 50% pentru transportul local în comun și de reduceri sau gratuități pentru transportul național.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1897 secunde