Se simplifică plata amenzilor rutiere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se simplifică plata amenzilor rutiere

Social 03 Decembrie 2021 / 08:44 613 accesări

Președintele Iohannis a promulgat legea pentru simplificarea procedurii de plată a amenzilor rutiere. Șoferii vor vira banii în conturi deschise pentru acest scop, fără a mai trimite confirmarea plății la Poliție.

Legea a fost votată în parlamentîn urmă cu o lună de zile. După promulgare, va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Proiectul inițiat de UDMR creează un avantaj semnificativ atât pentru șoferi, cât și pentru autoritățile locale, întrucâtpermite conducătorilor să achite amenzile contravenționale într-un cont unic, deschis în scopul încasării acestor amenzi, astfel nefiind necesară trimiterea confirmării plății către agenți constatatori din cadrul organelor de poliție. De asemenea, autoritățile locale sunt scutite de perceperea penalităților.

Inițiatorul propunerii legislative a explicat că autoritățile locale au avut dificultăți în recuperarea amenzilor, iar atunci când bugetul anual a fost alocat, din cauza sumelor neîncasate, a scăzut semnificativ sprijinul financiar de la bugetul de stat.

Prin această propunere legislativă s-a găsit o soluție la această problemă și s-a simplificat procedura achitării amenzilor contravenționale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1564 secunde