Seară camerală în acorduri de vioară și violă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Seară camerală în acorduri de vioară și violă

Cultură 04 Februarie 2015 / 00:00 1126 accesări

            Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a pregătit publicului constănțean, astăzi, de la ora 18.30, o nouă întâlnire cu muza Eutherpe, în foaierul instituției de cultură. Soliștii serii vor fi violonistul Mitică Feraru și violista Adeline Penescu. În programul serii camerale se regăsesc lucrări din creațiile compozitorilor: Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Pleyel și Antonio Bartolomeo Bruni. Prețul unui bilet este de 10 lei.

            Violonistul Mitică Feraru, concert-maestru al orchestrei simfonice a Teatrului „Oleg Danovski”, a absolvit Academia de Muzică din Iaşi. Membru fondator al Filarmonicii „Marea Neagră”, Mitică Feraru a desfășurat, în calitate de solist şi de membru în diferite formații camerale, o bogată activitate concertistică în țară și străinătate.

            Adeline Penescu este absolventă a Liceului de Muzică „George Enescu” din București, fiind licențiată a Academiei de Muzică „George Enescu” din Iași. Din 1990 și până în 2004, a fost șef partidă violă în cadrul orchestrei Filarmonicii „Marea Neagră”, iar din 2004, este solist instrumentist în orchestra teatrului constănțean. De-a lungul timpului, Adeline Penescu a efectuat numeroase turnee artistice în Statele Unite ale Americii, Germania, Franța, Coreea de Sud, Spania, Italia, Olanda, Belgia.12