Seară cu „Jazz & Poetry”, la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Invitaţi de marcă într-un spaţiu neconvenţional

Seară cu „Jazz & Poetry”, la Constanţa

Cultură 13 Februarie 2014 / 00:00 691 accesări

CORNELIU STROE & THE BLUEJAZZ BAND, ÎN RECITAL Publicul tomitan dornic să se delecteze cu cele mai fine fuziuni ale jazz-ului cu poezia poate să participe la o seară de „Jazz & Poetry”, mâine, de la ora 21.00, într-un spaţiu neconvenţional, Amethyst Music Club din incinta Millenium Business Center. În recital vor putea fi urmăriţi apreciatul percuţionist Corneliu Stroe şi The BlueJazz Band: Bogdan Pîrlea (keyboards), Tiberiu Duţu (electric bass). Invitaţi speciali sunt Marcian Petrescu (voce, muzicuţă), Anca Mizumschi şi Amelia Stănescu (poezie).

Baterist şi chitarist emblematic al jazz-ului autohton, Corneliu Stroe este un important promotor al acestui gen muzical în ţară, dar şi peste hotare. În 1986, s-a aflat printre membrii fondatori ai primei formaţii de blues din România - The Transilvanian Blues Community.

Corneliu Stroe a fost membru în formaţia BalcanoLive, a lui Ovidiu Lipan Ţăndărică. Artistul a mai colaborat cu Mike Godoroja & Blue Spirit, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Stelu Enache, Gheorghe Zamfir, Puiu Pascu, Johnny Răducanu, Alexandru Andrieş, A.G. Weinberger şi, nu în ultimul rând, cu fiica lui, Roxana Stroe, singura chitaristă de blues din România, în formaţia Foxy Lady Band. A participat, de asemenea, la festivaluri prestigioase din Franţa, Germania, Elveţia, Portugalia, Marea Britanie, Spania, Bulgaria.

FUZIUNE ELEGANTĂ A JAZZ-ULUI CU POEZIA Corneliu Stroe este, totodată, iniţiator, alături de poeta Amelia Stănescu, al proiectului „BlueJazz & Poetry”, o fuziune elegantă a jazz-ului cu poezia.

Din seria evenimentelor desfăşurate la Amethyst Music Club amintim spectacolul ce i-a avut ca protagonişti pe Mike Godoroja şi preşedintele Secţiei de Poezie, Filiala Bucureşti, a Uniunii Scriitorilor din România (USR), Dan Mircea Cipariu.

Marcian Petrescu, muzician, instrumentist (muzicuţă), solist vocal, textier şi compozitor de blues, a concertat cu mare succes în cluburi sau festivaluri în ţară şi străinătate, alături de artişti de gen: Florin Ochescu, Sorin Chifiriuc, Berti Barbera, Nightlosers, Eugen Caminschi, A.G. Weinberger, Mike Godoroja, Harry Tavitian.

Poeta constănţeană Anca Mizumschi a publicat numeroase volume de versuri, apreciate deopotrivă de criticii în domeniu şi public. A fost distinsă în repetate rânduri cu premii, cum sunt: Premiul revistei „Tomis“, Premiul special al revistei „Tribuna“, Premiul „George Bacovia” al revistei „Ateneu“. Poeta a fost nominalizată la Premiile pentru poezie ale USR, în 2009, şi la Premiile „Observator Cultural“, în 2010.

Amelia Stănescu s-a născut la 22 iunie 1974, în Constanţa. Este licenţiată în Filologie (1997) şi în Drept (2007). Din anul 2006, este doctor în domeniul Filologie. Membră a USR, Filiala Dobrogea (2000), ea a devenit ulterior, în 2013, membră a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. A debutat editorial în anul 1993, cu volumul de versuri „Căutători de cuvinte”, urmat de: „Doar mie mi-e frică” (1999), „Versuri / Gedichte” (1999), „Poeme / Poemi” (2001), „Exaltata juxta aquas” (2004), „Mecanica firii” (2005), „Aşternuturi de ploaie / Couvertures de pluie” (2012).12
Pagina a fost generata in 0.3241 secunde