Seara tinerelor talente, în acorduri de pian şi vioară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Teatrul „Oleg Danovski”

Seara tinerelor talente, în acorduri de pian şi vioară

Cultură 01 Aprilie 2013 / 00:00 1529 accesări

Două tinere deosebit de talentate, având în comun pasiunea pentru muzică şi cursurile aceluiaşi Colegiu Naţional de Arte „Regina Maria”, pianista Sabina Oprea şi violonista Aurora Zodieru-Luca, au fost, vineri seară, protagonistele unui emoţionant concert simfonic.

DEBUT Sub bagheta maestrului Radu Ciorei, concertul oferit publicului de Teatrul Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski” s-a deschis cu „Aria” din suita nr. 3 în Re major de Johann Sebastian Bach. Apoi, tânăra pianistă Sabina Oprea, în prezent studentă în anul al II-lea, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, a încântat spectatorii cu Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră, în Do minor, op. 37, de Ludwig van Beethoven. După îndelungi ropote de aplauze, la bis, pianista i-a delectat pe constănţeni cu Toccata din Suita nr. 2, în Re major, op. 10 de George Enescu.

„Fiecare recital „acasă” este special şi mă emoţionează în mod deosebit, deoarece evoluez în faţa foştilor profesori, a cunoştinţelor, prietenilor. Este o bucurie că pot să le ofer o satisfacţie şi un moment de mândrie celor care mă cunosc”, a declarat, în culise, pentru ziarul „Telegraf”, Sabina Oprea, cu braţele pline de flori. Acesta a fost debutul tinerei pe scena TNOB.

„REÎNTÂLNIREA CU PUBLICUL DE ACASĂ ESTE MINUNATĂ” Cea de-a doua parte a serii s-a deschis în ritmuri de „Dansuri româneşti”, transpuse pe note de Bela Bartok. Onoranta şi totodată dificila misiune de a închide seara muzicală i-a revenit tinerei violoniste Aurora Zodieru-Luca, care a fost solista Concertului pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 77, de Johannes Brahms. „Reîntâlnirea cu publicul de acasă este minunată. A fost o experienţă pe care am retrăit-o cu aceeaşi bucurie. Sunt o mare admiratoare a lui Brahms şi mi-a făcut mare plăcere să cânt acest concert, care este o mare provocare pentru toţi violoniştii. Este unul dintre cele mai grele concerte pentru vioară, foarte dens, cu o scriitură pianistică mai mult decât violonistică”, a spus Aurora Zodieru-Luca, la finalul concertului. Tânăra a dedicat bis-ul - Andante din Sonata a II-a pentru vioară solo, de Bach - profesorului său, Radu Pricop, despre care ştia, în momentul concertului, că este foarte bolnav.

Provenind dintr-o familie de muzicieni - tatăl, contrabasistul Vladislav Ioan Zodieru-Luca, i-a fost alături pe scenă - talentata Aurora Zodieru-Luca este, în prezent, masterandă la Graz, în Austria.12
Pagina a fost generata in 0.1482 secunde