Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă la Curtea Supremă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă la Curtea Supremă
Justiție 06 Iunie 2017 / 11:03 231 accesări 0 comentarii

Deşi Curtea Supremă de Justiție din Serbia a decis că Sebastian Ghiţă poate fi cercetat sub control judiciar, procurorii DNA susţin că e nevoie de noi mandate de arestare. Două astfel de solicitări se iau în discuţie astăzi la Curtea Supremă din ţara noastră. Fostul deputat va fi audiat prin videoconferinţă, la ambele procese, pentru a se putea apăra. El urmează să fie audiat marți în două dosare în care DNA cere arestarea sa în lipsă. Fostul deputat va apărea în faţa judecătorilor curţii supreme prin videoconferinţă. Sebastian Ghiţă nu are voie să părăsească Belgradul, după ce a fost eliberat pe cauţiune acum două săptămâni. Este vorba despre două cereri care au fost înaintate de acum două săptămâni, dar care astăzi se aşteaptă să fie soluţionate. Pe de o parte, vorbim despre o solicitare de arestare preventivă în dosarul aflat încă în instrumentare la DNA Ploieşti, supranumit în presă dosarul Ponta-Blair. În acest caz trebuia să fie dată o soluţie încă de la jumătatea lunii mai, dar magistraţii de la ÎCCJ au decis să acorde un nou termen pentru ca Sebastian Ghiţă să se poată apăra, mai exact avocaţii săi de origine sârbă să aibă timp să studieze dosarul. Şedinţa care va începe la ora 10:00 va fi una cu uşile închise şi în care Sebastian Ghiţă va fi audiat în direct prin videoconferinţă de la Belgrad, aşa cum s-a înaintat cerere prin ministerul Justiţiei şi a fost aprobară de autorităţile sârbe.

Pe de altă parte, cea de-a doua solicitare este formulată în dosarul în care fostul deputat este judecat alături de fostul primar din Ploieşti, Iulian Bădescu. Această solicitare va fi luată în discuţie într-o şedinţă care va începe la ora 15:00.

O a treia solicitare de audiere prin videoconferinţă a lui Ghiţă a fost emisă de Tribunalul Prahova pentru termenul din 8 iunie, fiind primită la Ministerul Justiţiei din România la data de 31 mai şi înaintată, la aceeaşi dată, după verificările prevăzute de lege, Ministerului Justiţiei din Serbia.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă - reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie şi plasat apoi în arest preventiv - a fost eliberat în 26 mai pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro.Pagina a fost generata in 1.2059 secunde