Sebastian Ghiță, eliberat de autoritățile sârbe

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sebastian Ghiță, eliberat de autoritățile sârbe

Justiție 26 Mai 2017 / 16:29 2856 accesări

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță a fost eliberat în Serbia, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul, potrivit unui comunicat de presă al instanţei. Ghiță a fost eliberat vineri pe cauțiune, decizia fiind luată cu acordul procurorilor, care au acceptat stabilirea unei cauțiuni în valoare de 200.000 de euro. După ce avocatul apărării a plătit cauțiunea la Banca Națională a Serbiei, judecătorul a dispus revocarea măsurii arestului și eliberarea lui Sebastian Ghiță. Fostul deputat are obligația de a rămâne într-o reședință temporară pe teritoriul orașului Belgrad și de a se prezenta la o secție de poliție de două ori pe lună.

Pașaportul lui Ghiță a fost confiscat de instanță.

În cazul în care Sebastian Ghiţă părăseşte locuinţa fără aprobarea instanţei, atunci magistraţii vor confisca, fără consimţământul acestuia, cauţiunea depusă pentru eliberare.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, reținerea lui Sebastian Ghiță s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiță a prezentat un act de identitate și un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat polițiștilor actele reale.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiță conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina lui Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că polițiștii au crezut că doarme.

Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2299 secunde