Sebastian Ghiță, localizat și reținut în Serbia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sebastian Ghiță, localizat și reținut în Serbia

Eveniment 14 Aprilie 2017 / 09:05 955 accesări

Prima imagine cu Sebastian Ghiță după capturare

Prima imagine cu Sebastian Ghiță după capturare

Sebastian Aurelian Ghiță a fost localizat și reținut, în cursul acestei nopți, în Belgrad, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

"În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. Mulțumim reprezentanților instituțiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croația, Austria, Italia și Franța, precum și partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI, ENFAS și PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E.", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Sebastian Ghiță ar fi fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de polițiștii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, poliţiştii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina în care se afla Sebastian Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme. Pe de altă parte, surse apropiate anchetei spun că nu se punea problema urmăririi în trafic, de organele de cercetare penală fiind solicitate interceptarea acestuia și monitorizarea în puncte fixe. Mai mult, ultimul loc în care a fost văzut Sebastian Ghiță a fost evenimentul SRI.

Pe numele lui Sebastian Ghiță au fost emise două mandate de arestare în lipsă.

EXTRĂDAREA LUI GHIȚĂ AR PUTEA DURA MAXIMUM O LUNĂ

Procedura extrădării lui Sebastian Ghiță din Serbia ar putea dura undeva între câteva zile și o lună, extrădarea făcându-se prin Ministerul Justiției, potrivit autorităților române. În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situații, a mai precizat IGPR.

SEBASTIAN GHIȚĂ VA FI JUDECAT DE O INSTANȚĂ SÂRBEASCĂ PENTRU DOCUMENTE FALSE. RISCĂ PÂNĂ LA 3 ANI DE ÎNCHISOARE

Sebastian Ghiță va fi judecat de o instanță sârbească, procesul urmând să înceapă cel mai târziu peste o lună de zile, au declarat oficiali de la Belgrad. Fostul deputat Sebastian Ghiță, reținut în noaptea de joi spre vineri, la Belgrad, va fi judecat de o instanță a unui tribunal din Serbia pentru prezentarea de acte de identitate false, potrivit mass-media sârbe. El riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani. Ghiță a utilizat un pașaport sloven fals la intrarea pe teritoriul Republicii Serbia. Conform oficialilor citați, Sebastian Ghiță ar fi venit în Serbia cu o cursă aeriană, de la Istanbul. Între România și Serbia nu există acord de extrădare, cele două state urmând să poarte negocieri în acest caz.12
Pagina a fost generata in 0.1453 secunde