Sebastian Ghiţă se opune extrădării în România, argumentând că este persecutat politic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sebastian Ghiţă se opune extrădării în România, argumentând că este persecutat politic
19 Mai 2017 / 17:30 136 accesări 1 comentariu

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat vineri, în cursul audierilor la o instanţă judiciară din Belgrad, că se opune extrădării în România, argumentând că este persecutat politic, avocatul românului cerând blocarea procedurii de extrădare şi transferul în arest la domiciliu, relatează Tanjug. Sebastian Ghiţă a declarat, potrivit site-ului agenţiei Tanjug, că se opune extrădării în România. Omul de afaceri român a argumentat că este persecutat politic.

Avocatul lui Sebastian Ghiţă a cerut instanţei blocarea procedurii de extrădare şi mutarea în arest la domiciliu. Ministerul Justiției din Serbia a transmis, într-un răspuns, că instituția va decide dacă Sebastian Ghiță va fi sau nu extrădat, după ce o instanţă din Belgrad, unde fostul deputat este audiat vineri, va stabili dacă sunt îndeplinite condițiile pentru aducerea sa în România. "Potrivit Convenției Europene de Extrădare, Curtea Supremă va decide dacă sunt îndeplinite toate condițiile. După decizia Curții, Ministerul Justiției va avea ultimul cuvânt în ceea ce privește extrădarea lui Sebastian Ghiță", se arată în răspunsul Ministerul sârb al Justiției transmis. Sebastian Ghiţă a fost audiat, vineri, de judecătorii unei instanţe judiciare din Belgrad în vederea extrădării, şedinţa nefiind publică. În ceea ce priveşte cauzele din ţară în care este implicat fostul deputat, acesta va fi audiat luni prin videoconferinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Ponta-Blair". Audierea a fost amânată pentru că Sebastian Ghiţă a cerut să fie prezent avocatul ales din Serbia, au declarat surse judiciare. Fostul deputat ar fi trebui să fie audiat joi, prin videoconferinţă, procedura fiind amânată pentru luni pentru că nu era asistat de avocatul ales din Serbia. Procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul "Ponta–Blair", în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, avocatul acestuia precizând, săptămâna trecută, că Ghiţă vrea să participe activ la proces. În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost cerute, până acum, cinci mandate de arestare preventivă în lipsă, instanțele din România dispunând arestarea în două cauze.

Taguri articol

1 comentariu

oblio 07:51:49 / 20 Mai 2017
demagog

cum sa fie persecutat politic seful comisiei ptr. servicii secrete? si de partidul lui?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2605 secunde