Sebastien Ogier, cvintuplu campion mondial de raliuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism / Campionatul Mondial de raliuri

Sebastien Ogier, cvintuplu campion mondial de raliuri

Sport 31 Octombrie 2017 / 15:28 500 accesări
Elfyn Evans și Daniel Barritt au obținut în Țara Galilor prima victorie în WRC

Elfyn Evans și Daniel Barritt au obținut în Țara Galilor prima victorie în WRC

Pilotul francez Sebastien Ogier (M-Sport/Ford) a câștigat duminică al cincilea său titlu consecutiv de campion mondial de raliuri, la finalul cursei din Marea Britanie care i-a revenit coechipierului său, britanicul Elfyn Evans (28 de ani), aflat la prima sa victorie în WRC. Acest succes face ca Ogier să devină al doilea cel mai titrat pilot din istoria World Rally Championship, după compatriotul său Sebastien Loeb, care a cucerit nouă titluri consecutiv, ceea ce face ca 2017 să fie al 14-lea sezon consecutiv din WRC câștigat de un pilot francez! Ultimul campion mondial „nefrancez” a fost norvegianul Petter Solberg, în 2003.

„Anul acesta a fost complicat, dar acum, la final, pot spune că a fost incredibil. Am muncit mult”, a spus pilotul francez. Pentru a obține titlul înainte de runda finală, programată în Australia în perioada 16-19 noiembrie, Ogier a trebuit să termine cu o marjă minimă de 31 de puncte față de principalii rivali, belgianul Thierry Neuville (Hyundai) și estonianul Ott Tanak (M-Sport/Ford). Al treilea în raliul din Țara Galilor, Ogier a avut 32 puncte avans față de belgian, al doilea în ierrahia finală și câștigător al Power Stage, și 46 față de estonian.

Echipajul româno-italian Simone Tempestini / Giovanni Bernacchini (Citroen DS3 R5) a terminat pe locul 56, la o oră, 18 minute și 22 de secunde față de învingător.

Citește și:

Turcia revine după opt ani în calendarul Campionatului Mondial de raliuri12
Pagina a fost generata in 0.2033 secunde