Secretarul comunei Castelu, reclamat pentru amânarea demiterii primarului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acuzat de abuz în serviciu Secretarul comunei Castelu, reclamat pentru amânarea demiterii primarului
Administrație 01 Octombrie 2015 / 11:22 1875 accesări 0 comentarii

Administrația locală din Castelu e într-o nouă criză. De această dată, în centrul scandalului se află secretarul comunei, Cornel Mihon. Prefectul Constantin Ion a depus o plângere penală împotriva secretarului, pe care îl acuză de abuz în serviciu pentru că nu a întocmit referatul în baza căruia ar fi fost eliberat ordinul de demitere a primarului Nicolae Anghel.

ÎNTÂRZIERE Amintim că, în urmă cu două săptămâni, prefectul anunța destituirea din funcție a trei primari constănțeni - Constantin Micu (Tuzla), Dumitru Dedu (Mircea Vodă) și Gheorghe Chirciu (Oltina), condamnați definitiv la închisoare cu suspendare. Alături de ei ar fi trebuit să fie demis și primarul din Castelu, Nicolae Anghel, care a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru neglijență și abuz în serviciu. Prefectul a explicat, la momentul respectiv, că, pentru a emite ordinul de eliberare din funcție a primarului, are nevoie de un referat din partea secretarului comunei. „Mi s-a spus că secretarul se află în concediu până în 25 septembrie și că voi primi referatul imediat după ce va reveni. Când voi avea documentul, voi emite ordinul de demitere”, spunea prefectul în urmă cu două săptămâni. Secretarul nu a trimis nici până acum referatul, așa că prefectul nu a putut să își ducă planurile la bun sfârșit. Din această cauză, prefectul a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, prin care îl reclamă pe secretar pentru abuz în serviciu. Reprezentanții Primăriei Castelu au afirmat că Mihon și-a prelungit concediul până în 30 octombrie, așa că nu are cum să elibereze referatul cerut.

PIEDICĂ Potrivit primarului din Castelu, chiar dacă secretarul s-ar fi întors din concediu, nu ar fi putut întocmi documentul necesar ordinului de demitere. Asta pentru că instanța a admis cererea de revizuire a hotărârii judecătorești prin care edilul a fost condamnat. „Am adus noi argumente și probe, așa că dosarul a revenit pe rolul instanței. Practic, decizia de condamnare nu mai este definitivă, iar eu nu mai pot fi demis”, a declarat, pentru „Telegraf”, primarul Nicolae Anghel. Prefectul nu a comentat nicicum spusele primarului.

Citește și:

Trei primari demiși într-o singură zi. Mai urmează unul!

Răscoala primarilor condamnați

Din aceeaşi secţiune Ale aceluiaşi autor Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.161 secunde