Secretarul de stat Andreea Moldovan: E foarte posibil să apară un val trei şi la noi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Secretarul de stat Andreea Moldovan: E foarte posibil să apară un val trei şi la noi

Sănătate 21 Februarie 2021 / 23:58 793 accesări
Medicul Andreea Moldovan, foto: facebook

Medicul Andreea Moldovan, foto: facebook

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirmă că autorităţile iau în calcul posibilitatea apariţiei unui al treilea val al epidemiei în România, cauzat de tulpina de SARS-CoV-2 apărută iniţial în Marea Britanie, care este mult mai contagioasă.

Medicul Andreea Moldovan anunţă că autorităţile poartă discuţii şi pun la punct un plan pentru a se putea „replia foarte repede” în cazul unei creşteri a numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în condiţiile apariţiei de noi tulpini, cu o contagiozitate mai ridicată.

„Tulpina din Marea Britanie are câteva particularităţi. În principal cea care vizează copiii, având o rată mai mare de transmitere şi de contagiozitate la această grupă de persoane, deci automat deja avem un plus de grijă din punctul acesta de vedere.

De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte ţări ar trebui să ne dea şi nouă de gândit. Avem plan de rezervă pentru această creştere, pentru că ne gândim că e foarte posibil să apară şi un val trei şi la noi”, a declarat Andreea Moldovan, duminică, pentru Digi 24.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1259 secunde