Secretarul general al ONU a criticat măsurile antiimigrație aplicate în Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Secretarul general al ONU a criticat măsurile antiimigrație aplicate în Europa

28 Aprilie 2016 / 15:22 486 accesări
Ban Ki-Moon, secretarul general al ONU

Ban Ki-Moon, secretarul general al ONU

Secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-Moon, a denunţat măsurile "tot mai restrictive" contra imigranţilor aplicate de statele europene, informează BBC News online.

"Aceste politici afectează negativ obligațiile statelor membre în ceea ce privește aplicarea legilor umanitare internaționale și a legilor europene," a continuat secretarul general al ONU.

"Avem, din punct de vedere moral și legal, (...) obligația să îi ajutăm pe aceia care încearcă să fugă din calea războiului, abuzurilor la adresa drepturilor umane și persecuțiilor," a mai spus oficialul ONU, citat de agenția de stiri Associated Press. Acesta s-a declarat alarmat și de creșterea sentimentelor xenofobe.

Ban Ki-Moon a făcut aceste declarații în cadrul unui discurs susținut în Parlamentul de la Viena, la doar o zi după ce parlamentarii austrieci au votat un nou pachet de măsuri pentru restricţionarea accesului imigranţilor, prin care Austria va refuza să mai primească extracomunitari în ţară în baza decretării unei stări de risc la adresa ordinii publice pe fondul valului mare de imigranţi.

Amendamentele au fost votate miercuri pentru a asigura suportul legislativ necesar guvernului de a acţiona în cazul în care numărul mare de imigranţi depăşeşte capacitatea de lucru a instituţiilor publice sau reprezintă un risc la adresa ordinii publice, potrivit agenției de știri DPA.

În baza activării unei asemenea stări de alertă, toţi imigranţii vor fi respinşi la graniţă, fără a li se permite accesul în ţară.

Ministrul austriac de Interne, Wolfgang Sobotka, a explicat că nu doar cei care solicită azil au dreptul de a trăi în siguranţă, ci şi cetăţenii austrieci.

Austria a primit 90.000 de azilanți anul trecut, informează Associated Press.12
Pagina a fost generata in 0.269 secunde