Secretul unor cartofi prăjiți DELICIOȘI

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Secretul unor cartofi prăjiți DELICIOȘI

Culinar 14 Septembrie 2018 / 16:05 4697 accesări

Este imposibil să nu-ți placă cartofii prăjiți, chiar dacă au o groază de calorii! Potrivit romaniatv.net, cei mai buni cartofi prăjiţi sunt cei care sunt trecuţi de două ori prin tratamentul termic. Prima dată trebuie prăjiţi la temperatură mică, apoi scoşi şi puşi pe un şervet de hârtie ca să se absorbă tot uleiul. După ce se răcesc puţin, se pun din nou în ulei foarte încins pentru a deveni crocanţi.

Cea mai bună metodă de a-i tăia este cu ajutorul unei mandoline, dar, dacă nu aveţi, tăiaţi-i în felii cu grosimea de maximum un centimetru. Fiecare felie se taie apoi în bastonaşe. Cartofii tăiaţi se pun în apă rece într-un bol mare, pentru 20 de minute pentru a scăpa de excesul de amidon. Apoi se scot şi se usucă cu un prosop de bucătărie. Se mai lasă puţin, întinşi într-un singur strat pentru a se usca la aer.

Stratul de ulei din tigaie trebuie să fie generos. Se încinge şi se adaugă cartofii. Se lasă până devin aurii, 5 minute. Se scot, se pun pe un prosop de hârtie, se lasă să se răcească complet şi apoi se pun în ulei foarte încins. În tigaie va fi un singur strat de cartofi. Se lasă până devin brun-aurii. După ce sunt gata, se scot pe prosop de hârtie care să absoarbă tot uleiul.

Taguri articol


12