Ședinţă de Guvern. Alegerea primarilor în două tururi şi amânarea majorării alocaţiilor, pe ordinea de zi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ședinţă de Guvern. Alegerea primarilor în două tururi şi amânarea majorării alocaţiilor, pe ordinea de zi
Politică 16 Ianuarie 2020 / 11:16 634 accesări 0 comentarii

Executivul va decide, joi, reverirea la alegerea primarilor în două tururi şi prorogarea majorării alocaţiilor pentru copii, au declarat surse guvernamentale. Până acum nu a fost stabilit dacă legile electorale vor fi modificate prin ordonanţă de urgenţă sau prin asumarea răspunderii.

Guvernul ia în calcul ambele scenarii - ordonanţă de urgenţă sau asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi, au explicat sursele citate.

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că Guvernul va adopta „în foarte scurt timp” o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi. Şeful statului a refuzat însă să spună dacă Executivul îşi va asuma răspunderea sau va emite ordonanţă de urgenţă.

„În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de guvern în foarte scurt timp. Este soluţia cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să între în circuitul legislativ şi vom vedea cum decurg lucrurile. Veţi primi de la guvern curând variantele pe care le va promova. Nu este rolul meu să spun ce va face Guvernul”, a afirmat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Tot în şedinţa de joi Executivul va decide prorogarea, prin ordonanţă de urgenţă, a termenului de intrare în vigoare a Legii privind majorarea alocaţiilor, până când vor fi găsite resurse financiare.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

„Legea intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial”, arată documentul promulgat de şeful statului.

Şeful statului a afirmat, miercuri, că majorarea alocaţiilor copiilor nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni se vor găsi resursele necesare.

„Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional”, a mai explicat Iohannis.

Cele două documente nu au fost incluse pe ordinea de zi a Guvernului publicată miercuri, fiind posibil ca ele să fie introduse pe lista suplimentară.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1534 secunde