Șefa Agenției Naționale Anti-Doping: Simona Halep poate scăpa complet de suspendarea de 4 ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Șefa Agenției Naționale Anti-Doping: Simona Halep poate scăpa complet de suspendarea de 4 ani

Sport 23 Septembrie 2023 / 07:10 845 accesări
Foto: facebook, Gabriela Andreiașu

Foto: facebook, Gabriela Andreiașu

Simona Halep ar putea scăpa complet de suspendarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, este de părere șefa Agenției Naționale Anti-Doping.

„Judecatorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv pot înlocui suspendarea de 4 ani a Simonei Halep sau chiar pot anula verdictul, asta înseamnă trimiterea cazului spre rejudecare instanței de fond", sunt posibilități enunțate de Agenția Națională Anti-Doping.

"Daca o contestă la Lausanne, pentru că acolo o poate contesta, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, CAS sau TAS, urmează o altă procedură de audiere, de gestionare a rezultatelor. Alte audieri. Procesul se rejudecă", a declaratGabriela Andreiașu,director Agenția Națională Anti-Doping.

Mădălina Diaconu, profesor doctor în drept, licențiată la Sorbona, Facultatea de Drept Sportiv - Neuchatel, Elveția:

"Codul permite el însuși o anumită modulare a sancțiunilor aplicabile și, anume, în cazul în care se demonstrează, înca o dată, cu dovezi clare și suficiente, că a fost o contaminare și că sportiva, Simona Halep, nu a avut niciun fel de vină, nici intenție și nici neglijență în modul în care a ajuns această substanță în corpul său, este posibil să se renunțe cu totul la sancțiune! Asta ar fi situația ideală pentru ea. Dacă s-ar demonstra acest lucru, desigur, nu ar fi nicio sancțiune".

Sursa: Știrile TVRŞtiri recomandate

12