Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat
Eveniment 25 Septembrie 2020 / 08:50 569 accesări

Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de procuror-șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, anunță Ministerul Justiției.
Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către procurorul șef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu.

Giorgiana Hosu este un procuror cu peste 20 de ani vechime. Ea a fost numită de Iohannis la şefia DIICOT in luna februarie. Giorgiana Hosu a fost în atenţia reflectoarelor pentru că s-a ocupat de cazul Caracal.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, demisia procurorului şef "a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile."

Ministrul Justiţiei va susţine în continuare activitatea DIICOT, în limita competenţelor sale, solicitând tuturor procurorilor să îşi continue fără oprire sau rezerve activităţile profesionale din cadrul dosarelor pe care le instrumentează.

Demisia vine după ce fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu,a fost condamnat astăzi la 3 ani de închisoare cu suspendare.
Sentința nu este definitivă.

Dan Hosu a fost șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR. Și a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2017, acuzat de trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită.

A fost achitat pentru două dintre acuzații, respectiv traficul de influență și darea de mită.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.147 secunde