Şefa DSP Constanţa: Dacă turiștii au cel mai mic indiciu că ar putea fi infectaţi, să rămână acasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Şefa DSP Constanţa: Dacă turiștii au cel mai mic indiciu că ar putea fi infectaţi, să rămână acasă

Sănătate 05 August 2021 / 09:31 683 accesări

În cadrul unei conferințe de presă susținută, miercuri, 4 iulie, de către prefectul județului Silviu Coșa, directorul DSP Cristina Schipor și șeful IPJ Constanța Adrian Glugă s-auabordat și subiecte privindlitoralul.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Cristina Schipor, a făcut un apel către toţi turiştii să fie responsabili.

„Astăzi avem 24 de persoane pozitive, urmează să facem ancheta epidemiologică. Ca procent sunt puţini turişti. Un turist care vine infectat aici bineînţeles îl alocăm la judeţul de unde a venit, dar el din păcate poate infecta alţi turişti. Când ei se duc acasă li se va face ancheta şi se va deduce din anchetă că vor fi alocaţi judeţului Constanţa. Deci ei s-au îmbolnăvit în judeţul nostru. Fac apel la toţi turiştii să fie responsabili dacă au cel mai mic indiciu că ar putea fi infectaţi cu acest virus să renunţe la concediu şi să rămână acasă sau cel puţin să îşi facă un test să ştie clar că nu sunt infectaţi şi să gândească, să fie conştienţi că ei pot îmbolnăvi”, a declaratCristina Schipor.

Directorul DSP a mai transmis că a făcut o solicitare către directorii de instituţii să îşi pună ca ţintă ca peste 60% din personalul acestora să fie vaccinat.

„Am făcut o solicitare către toţi directorii de instituţii ca fiecare să îşi pună un target să avem peste 60 la sută în instituţii persoane vaccinate. Luna aceasta, ideea este cât mai repede să atingem 60 la sută. Noi nu avem abilitatea şi eu ca director de altă instituţie nu pot să impun. Vaccinarea e liber consimţită”, a precizat Cristina Schipor.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că în zona de litoral vor fi intensificate controalele și că nimeni nu poate interzice accesul pe plajă al cetățenilor.

„Vom intensifica controalele pe litoral. Împiedicarea unui cetățean să intre pe plajă este o încălcare a prevederilor constituționale, iar o îmbulzeală în afara plajelor nu ar ajuta cu absolut nimic combaterea virusului. Organele de ordine vor lua măsurile conforme. În apă sau pe plajă nu cred că își închipuie cineva că se va purta masca.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1619 secunde