Șefii armatelor rusă și iraniană vor să continue lupta împotriva teroriștilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Șefii armatelor rusă și iraniană vor să continue lupta împotriva teroriștilor
09 Aprilie 2017 / 08:45 195 accesări 0 comentarii

Comandanții armatelor rusă și iraniană au discutat sâmbătă la telefon despre loviturile americane în Siria, exprimându-și dorința de a continua lupta împotriva "teroriștilor" și a susținătorilor acestora, a informat presa iraniană, potrivit AFP.

Generalul Mohammad Bagheri și generalul Valeri Gherasimov "au condamnat operațiunea americană împotriva unei baze aeriene siriene", calificând-o "agresiune contra unei țări independente", a transmis agenția oficială Irna.

Atacul american "urmărește să încetinească victoriile armatei siriene și ale aliaților săi și să întărească grupările teroriste", au menționat ei într-un comunicat.

Cei doi responsabili militari și-au exprimat dorința de a continua cooperarea lor militară în sprijinul președintelui Bashar al-Assad, "până la înfrângerea completă a teroriștilor și a celor care îi susțin", potrivit agenție Mehr.

Iranul și Siria sunt aliații cei mai apropiați ai regimului de la Damasc și îi consideră "teroriști" pe toți opozanții acestuia.

Ei l-au apărat pe Bashar al-Assad împotriva acuzațiilor formulate de țările occidentale, potrivit cărora armata guvernamentală a efectuat marți un atac chimic asupra orașului rebel Khan Sheikhoun, soldat cu moartea a zeci de civili.

Mai devreme în cursul zilei de sâmbătă, președintele iranian, Hassan Rohani, l-a criticat pe omologul său american, Donald Trump. "Acest domn care a preluat puterea în SUA pretinde că vrea să combată terorismul, dar acum toate grupările teroriste din Siria sărbătoresc după atacul american", a declarat el.

Taguri articol
șefiarmateRusiaIranluptăteroriștiSiria


Pagina a fost generata in 0.1437 secunde