Şeful ANPC, demis de Ponta. De ce?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„O echipă de la biroul de alimentare” al ANPC fusese în control la „Colectiv“ Şeful ANPC, demis de Ponta. De ce?
Eveniment 03 Noiembrie 2015 / 21:21 1514 accesări 2 comentarii

Pentru că nu iese fum fără foc, nu putem să nu ne întrebăm ce legătură există între manifestaţia din această seară, cererile de demisii ale unor demnitari ai zilei şi decizia de a-l elibera din funcţie pe şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca. Acesta a fost demis marţi seară, de către premierul Victor Ponta. Decizia premierului ar fi venit în urma sugestiei ministrului Economiei. Potrivit unor surse, inspectori ai ANPC ar fi fost în control la clubul morţii, clubul „Colectiv“, unde ar fi descoperit nereguli. Conform aceloraşi surse, în locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat în Ministerul Economiei Bogdan Pandelică, cele două decizii nefiind încă publicate în „Monitorul Oficial“.

ANPC, ÎN CONTROL LA CLUBUL „COLECTIV“ Luni seara, preşedintele ANPC, Marius Dunca, a declarat, pentru Digi 24, că a primit o sesizare, în 18 octombrie, care se referea la neconcordanţa între sumele de pe meniu şi cele încasate la cognac. „Noi, când ne-am deplasat, nu am ştiut că e club, am ştiut că e un operator economic. Procedura e aşa: vine un consumator, ne dă adresa, noi ne ducem şi acolo observăm dacă e club, magazin, dar odată ce reclamaţia a venit pe băuturi alcoolice, s-a deplasat o echipă de la biroul de alimentare. La data şi ora controlului nu era niciun reprezentant legal al firmei, doar o persoană, am lăsat o invitaţie în care le-am spus să vină un reprezentant legal sau administrator cu documente a doua zi, vineri, cu certificatul de înregistrare al firmei, codul CAEN care îmi dă autorizaţia de funcţionare, ştampila, registrul unic de control, o împuternicire din partea administratorului, autorizaţia sanitar-veterinară şi lista de preţuri. Vineri, nimeni nu a venit la sediul comisariatului.

Conform procedurii, colegii mei trebuiau, luni, să se ducă din nou la sediu şi să afişeze o nouă invitaţie pentru reprezentantul legal. Noi am verificat de-a lungul timpului operatori cu domeniul de activitate cluburi, anul acesta - 1.800. Nu poţi să intri la un operator economic dacă nu e un reprezentant economic şi nu pune la dispoziţie registrul unic de control. Dacă nu vine, abia apoi putem să îl sancţionăm pentru împiedicarea controlului. Mai departe nu e competenţa noastră”, a declarat Marius Dunca.

Menţionăm că Marius Dunca este unul dintre cei mai vizibili şi dinamici şefi pe care ANPC i-a avut până acum. Vom reveni cu amănunte.emre
Pagina a fost generata in 0.1874 secunde