Şeful de Stat Major al Jandarmeriei, ridicat de pe aeroport

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ȘOC TOTAL în Jandarmerie!

Şeful de Stat Major al Jandarmeriei, ridicat de pe aeroport

Eveniment 09 August 2017 / 18:11 1820 accesări

Arestare la cel mai înalt nivel! Şeful Statului Major al Jandarmeriei a fost ridicat de către oamenii legii de pe aeroportul Otopeni. Este vorba despre maiorul Daniel Preoteasa. El a fost reținut când se întorcea din concediu. Ofițerul ocupă cea de-a treia poziție în ierarhia Jandarmeriei Române. El este acuzat că este implicat într-un dosar de cămătărie și delapidare în care a mai fost arestat, acum câteva zile, comandantul Bazei Logistice a Jandarmeriei Române, anunţă Digi 24.

Evenimentul a avut loc marți seară, în cursul zilei de miercuri Daniel Preoteasa fiind dus în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Daniel Preoteasa ar fi anchetat în dosarul în care şeful Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, este acuzat de cămătărie. Procurorii DIICOT susţin că Marian Corcodel dădea bani cu camătă subordonaţilor săi, sumele ajungând şi la zeci de mii de euro, cu dobânzi cuprinse între 10 şi 20%. Marian Corcodel a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi camătă.

La percheziţiile efectuate joi, procurorii DIICOT au găsit în biroul lui Marian Corcodel şi în alte spaţii de la Baza de Administrare şi Deservire din cadrul IGJR foarte multe contracte de împrumut, atât în formă autentică, cât şi înscrisuri sub semnătură privată, dar şi agende şi notiţe deţinute de membrii grupării, pentru a avea o evidenţă strictă atât a debitorilor, cât şi a sumelor de bani ce au fost remise sau urmau a fi remise cu titlu de dobândă (camătă). De asemenea, în biroul lui Marian Corcodel au fost găsite sumele de 50.000 lei şi 55.000 euro.

Acţiunea procurorilor DIICOT a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie Bucureşti ”Vlad Ţepeş”

Pentru corecta informare a opiniei publice, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Jandarmeriei Române face următoarele precizări:

referitor la informațiile recente apărute în spațiul public, vă informăm că maiorul Daniel Preoteasa este șeful de stat major al Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române, funcție care nu este similară cu nicio altă funcție din cadrul Inspectoraului General al Jandarmeriei Române, așa cum greșit s-a speculat inițial de către anumite medii de informare.

În această situație, Jandarmeria Română este prima instituție interesată să clarifice aspectele care pot afecta credibilitatea instituției și care, nu caracterizează activitatea și tipologia angajaților din Jandarmeria Română. În această speță, acţiunea procurorilor DIICOT a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie Bucureşti ”Vlad Ţepeş”.

Am făcut aceste precizări din respect pentru cetățenii care urmăresc activitatea Jandarmeriei Române, precum și pentru instituțiile media, considerând că informațiile exacte constituie primul pas către aflarea adevărului.12