Șeful OMS este optimist că pandemia va fi învinsă în 2022

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Șeful OMS este optimist că pandemia va fi învinsă în 2022

Externe 01 Ianuarie 2022 / 12:16 748 accesări

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesu, este optimist că pandemia de coronavirus poate fi învinsă în 2022, cu condiția ca țările să colaboreze pentru a limita răspândirea virusului. Într-un mesaj transmis cu ocazia Anului Nou, el a avertizat însă din nou în privința „naționalismului obtuz” și a „acaparării” de vaccinuri de către anumite țări, relateazăBBC, preluat de Digi 24.

În mesajul său, Tedros a adus în discuție și ratele scăzute de vaccinare din unele țări. De aceea,OMS a stabilit un nou obiectiv pentru 2022: vaccinarea a 70 la sută din populație în toate țările, până în iulie, pentru a putea pune capăt pandemiei.

În timp ce mare parte a populației din Europa și din America a primit cel puțin o doză de vaccin, obiectivul OMS de a atinge o rată de vaccinare completă de 40 la sută în fiecare țară până la sfârșitul anului 2021 a fost ratat, mai ales în cazul Africii.

Dr. Tedros a criticat în numeroase rânduri națiunile mai bogate pentru că împiedică aprovizionarea globală cu vaccinuri, vaccinând complet o mare parte din populația lor, în timp ce alte state încă așteaptă primele doze.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1241 secunde