Selma Cadâr, dublă finalistă la „Wilson-Tivoli Trophy“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp / Circuitul ITF

Selma Cadâr, dublă finalistă la „Wilson-Tivoli Trophy“

Sport 20 Iulie 2016 / 17:25 349 accesări
Selma Cadâr (dreapta, alături de Aleksandra Kuznețova) a fost aproape să câștige ambele trofee la „Wilson-Tivoli Trophy”

Selma Cadâr (dreapta, alături de Aleksandra Kuznețova) a fost aproape să câștige ambele trofee la „Wilson-Tivoli Trophy”

La finalul săptămânii trecute, la Timișoara, a avut loc a 21-a ediție a turneului internațional ITF de categoria a 3-a „Wilson-Tivoli Trophy” la tenis de câmp, competiție rezervată juniorilor sub 18 ani. Printre protagoniștii întrecerii s-a numărat constănțeanca Selma Cadâr, care a jucat atât finala de simplu feminin, cât și cea de dublu feminin. Cap de serie nr. 3, sportiva legitimată la LPS „Nicolae Rotaru” a trecut de Martina Zerulo (Italia), cu 6-4, 6-4, de Sabina Dadaciu, constănțeanca în vârstă de 15 ani care reprezintă SUA începând de anul trecut, cu 2-6, 6-3, 6-4, de Xin Yu Wang (China), cap de serie nr. 5, cu 6-2, 6-1, și de Aleksandra Kuznețova (Rusia), cap de serie nr. 6, cu 6-4, 6-1, dar a cedat în ultimul act în fața revelației turneului, Helene Pellicano (Malta), cu 6-3, 5-7, 6-2. La dublu, Cadâr a făcut pereche cu Aleksandra Kuznețova, cele două fiind cotate cu a doua șansă la câștigarea trofeului. Dublul româno-rus și-a respectat statutul și a ajuns până în finală, unde a cedat în fața principalelor favorite, italiencele Maria Vittoria Viviani și Martina Zerulo, cu 6-1, 6-4.

FINALĂ LA DUBLU PENTRU BOITAN

În întrecerea masculină, Gabi Adrian Boitan (CS Mamaia Idu), cap de serie nr. 5, a ajuns până în sferturi după ce i-a depășit pe Marko Vejnovic (Suedia), cu 7-6 (7/5), 6-0, și pe Martim Vilela (Portugalia), cu 6-0, 6-1, dar a ratat accederea în sferturi, fiind învins de Kaya Gore (Turcia), cap de serie nr. 4, cu 4-6, 6-3, 6-4. În schimb, Ștefan Paloși (CS Mamaia Idu), beneficiar al unui wild-card, a trecut în runda inaugurală de Andras Necz (Ungaria), cu 6-3, 6-2, dar a cedat în turul secund în fața favoritului nr. 2, britanicul Finn Bass, cu 6-0, 6-4. Alexander Gima (LPS „Nicolae Rotaru) a reușit să treacă de calificări, dar a pierdut în primul tur în fața lui Ewen Lumsden (Marea Britanie), cu 6-2, 6-1. La dublu masculin, Boitan a făcut pereche cu Ioan Abrudan, iar cei doi, favoriți nr. 3, au ajuns până în finală, unde au pierdut cu 6-1, 7-6 (7/4) în fața dublului format din Jacopo Berrettini (Italia) și Jack Molloy (Marea Britanie), care în semifinale eliminase cuplul alcătuit din Francesco Forti (Italia) și Ștefan Paloși, cu 6-2, 7-5.

Citește și:

Manu și Paloși au câștigat trofeele la simplu, la Mamaia

Trei constănțeni în semifinale la Tenis Club Idu Mamaia

Duel constănțean în sferturile turneului de tenis de la Mamaia12
Pagina a fost generata in 0.1576 secunde