Selma Cadâr luptă pentru două medalii la FOTE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi Selma Cadâr luptă pentru două medalii la FOTE
Sport 01 August 2015 / 00:00 803 accesări 0 comentarii

Reprezentată de cinci sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediția de vară, care are loc în aceste zile la Tbilisi (Georgia), Constanța și-a asigurat deja prima medalie. Cotată cu a treia șansă de a cuceri aurul în proba de simplu fete la tenis de câmp, Selma Cadâr a jucat, vineri, în semifinale, împotriva principalei favorite, Lucie Kankova (Cehia). Din păcate, sportiva legitimată la LPS „Nicolae Rotaru nu a reușit să producă o surpriză, fiind învinsă cu scorul de 6-3, 6-4. În aceste condiții, constănțeanca va disputa finala mică a competiției, urmând să se lupte pentru medalia de bronz cu a doua favorită, Daniela Vismane (Letonia). În schimb, Selma Cadâr se află în continuare în lupta pentru medalia de aur în proba de dublu, unde face pereche cu Andreea Prisăcariu. Cele două, favorite nr. 6, s-au calificat în ultimul act al întrecerii, după ce au trecut, în sferturi, de favoritele nr. 2, Katyarina Paulenka și Yulyia Hatauka (ambele din Belarus), cu scorul de 6-1, 6-1, iar în semifinale le-au depășit pe elvețiencele Leonie Kueng și Simona Waltert, cu scorul de 6-4, 7-6. În finală, constănțeanca și partenera sa sunt mari favorite, întrucât se vor duela cu slovenele Kaja Juvan și Nika Radisic, care au produs o mari surpriză în semifinale, eliminându-le pe principalele favorite, rusoaicele Sofya Lansere și Taisiya Pachkaleva. Indiferent de rezultat, Selma Cadâr și-a asigurat o medalie la competiția de la Tbilisi.

În schimb, după ce a pierdut în sferturile probei de simplu băieți, Ștefan Paloși (CS Mamaia Idu), a cedat și în sferturile probei de dublu băieți, unde a făcut pereche cu Cristian Andreescu. Cei doi au fost învinși de principalii favoriți, polonezii Tomasz Dudek și Daniel Michalski, cu scorul de 7-5, 6-4.

În competiția de atletism, Ioana Manoliu (LPS „Nicolae Rotaru”) s-a clasat doar pe locul 10 în proba de săritura în lungime, cu o săritură care a măsurat doar 5,45 metri. În întrecerea de natație, înotătorul Robert Dumitru Văleanu (Atena Sport Club Constanța) va lua startul sâmbătă pentru echipa masculină a României în proba de ștafetă 4x100 m liber.

CONSTĂNŢEANUL RĂZVAN GRECU, MEDALIE DE ARGINT LA TRIPLUSALT

Sportivul Răzvan Adrian Ciolan a cucerit medalia de argint la categoria 73 de kilograme în proba de judo din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European. Ciolan a fost învins, în finală, de azerul Hasil Jafarov. Anterior, Răzvan Adrian Ciolan a trecut de estonianul Puhm (în primul tur), de olandezul Van Winden (în turul secund), de israelianul Rechister (în sferturile de finală) şi de rusul Panaitov (în semifinale). Vineri seară, atletul constănţean Răzvan Grecu (CS Farul) a obţinut şi el medalia de argint în finala probei de triplusalt, cu o săritură de 15,03 metri. Şi Mihăiță Micu, în proba de aruncare a ciocanului, și-a adjudecat medalia de argint, cu o aruncare de 70,18 metri. La FOTE- 2015, România a cucerit până în prezent şase medalii, două de aur şi patru de argint.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1267 secunde