Senator PRU condamnat definitiv la cinci ani și patru luni de închisoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Senator PRU condamnat definitiv la cinci ani și patru luni de închisoare

Politică 10 Noiembrie 2016 / 12:11 709 accesări

Senatorul PRU Marius Isăilă a fost condamnat definitiv, joi, de procurorii Curţii Supreme, la cinci ani şi patru luni închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Magistrații i-au majorat pedeapsa de la fond la apel, de la patru ani de închisoare, cât primise inițial, la cinci ani și patru luni de închisoare.

Marius Isăilă s-a plimbat de la PSD, la UNPR și apoi la PRU

Marius Ovidiu Isăilă a fost trimis în judecată de către DNA în iulie 2014, fiind acuzat de trei infracțiuni de trafic de influență, două în formă continuată și una în formă simplă, și o infracțiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de acesta a fost trimis în judecată și consilierul parlamentar Cristian Ștefan Ene, pentru trei infracțiuni de trafic de influență, două în formă continuată și una în formă simplă.

Potrivit DNA, în prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isăilă, la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, și Cristian Ștefan Ene, în înțelegere cu inculpatul Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF la firma unui denunțător care le-a solicitat ajutorul în acest sens.

''După ce Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan i-au pretins inculpatului Cristescu Cătălin suma de 200.000 euro, susținând că vor realiza intervențiile pe lângă funcționarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunțător, care a remis suma pretinsă în mai multe tranșe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină lui Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remiși mai departe celorlalți doi inculpați. După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Cătălin le-a transmis celorlalți doi inculpați nemulțumirea și îngrijorarea denunțătorului. Aceștia au pretins o nouă sumă — 150.000 euro, plătibili în mai multe tranșe, pretinzând că este vorba de un nou control'', se arată în rechizitoriul citat de Agerpres.

Conform DNA, în cursul anului 2013, Isăilă și Ene au promis unui om de afaceri realizarea de intervenții pe lângă funcționari din cadrul Primăriei sector 3 și la alte entități juridice, pentru ca societatea acestuia să obțină încheierea unor contracte de lucrări.12
Pagina a fost generata in 0.2362 secunde