Senatorii juriști au avizat negativ cererea procurorilor în cazul lui Titus Corlățean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Senatorii juriști au avizat negativ cererea procurorilor în cazul lui Titus Corlățean

14 Iunie 2016 / 14:20 427 accesări

Senatorii din Comisia juridică au avizat negativ marți cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora.

Cinci senatori au votat împotriva solicitării DNA, trei pentru și un vot a fost nul.

Raportul Comisiei juridice va ajunge în plen, for decizional, abia pe 21 iunie, după ce Curtea va judeca excepţia de neconstituţionalitate privind articolul din Codul penal care reglementează abuzul în serviciu.

Scrisoarea Parchetului cu cererea de începere a urmăririi penale faţă de senatorul Tius Corlăţean pentru abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale a ajuns la Senat în 16 mai, însă procedurile din Senat au fost întârziate de vacanţa pentru camapania electorală, deşi Biroul Permanent a fost convocat de două ori.

Dosarul a fost trimis de Biroul Permanent al Senatului la Comisia juridică în 7 iunie, la a treia convocare pe această temă. Senatul a amânat de două ori discutarea solicitării DNA deoarece şedinţa BP nu a întrunit numărul necesar de membri prezenţi, motivul invocat fiind acela că mulţi aleşi sunt plecaţi în campanie electorală.

Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului României încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlățean, fost ministru al Afacerilor Externe, pentru fapte de abuz în serviciu și împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcția ministerială.12