Serena şi Venus, pentru a treia oară cu trofeul pe masă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis / Wimbledon 2008 Serena şi Venus, pentru a treia oară cu trofeul pe masă
Sport 04 Iulie 2008 / 00:00 529 accesări 0 comentarii

Al treilea turneu de Grand Slam al anului şi-a desemnat, ieri, finalistele probei feminine de simplu. În prima confruntare a zilei Venus Williams i-a barat drumul Elenei Dementieva spre a treia finală de Grand Slam a carierei. Americanca s-a impus cu 6-1, 7-6 şi a acces în a şaptea finală de la Wimbledon şi a 12-a de Grand Slam din carieră. În precedentele şase finale disputate pe iarba londoneză Venus s-a impus de patru ori, iar în celelalte două rînduri a cedat în faţa surorii mai mici, Serena, pare-se la comanda tatălui Richard.

În a doua semifinală feminină, Serena Williams a întrerupt ascensiunea surprinzătoarei chinezoaice Jie Zheng şi şi-a croit drum spre a patra finală pe iarba londoneză. Serena s-a impus cu 6-2, 7-6, stricînd sărbătoarea lui Zheng, care sîmbătă, în ziua finalei, va împlini 25 de ani. Nici ploaia, care a întrerupt meciul în primul set, la scorul de 5-2 în favoarea americancei, nu a ajutat-o pe Zheng. Campioană în 2002 şi 2003 (de fiecare dată a învins-o pe Venus!) şi finalistă în 2004 (învinsă de Maria Şarapova), Serena va disputa, sîmbătă, a 11-a finală de Grand Slam din carieră. Venus şi Serena s-au mai întîlnit de 16 ori în meciuri directe de-a lungul carierei, mezina Serena conducînd la general cu 9-7.

Astăzi, semifinalele la masculin

Competiţia masculină şi-a completat, ieri, tabloul semifinalelor. După Roger Federer (fav. nr. 1), Marat Safin şi Rafael Nadal (fav. nr. 2), care a dispus, miercuri seară, cu 6-3, 6-2, 6-4, de britanicul Andy Murray, germanul Rainer Schuettler a întregit “careul de aşi”. La capătul unui meci maraton, Schuettler a trecut, cu 6-3, 5-7, 7-6, 6-7, 8-6, de francezul Arnaud Clement. Confruntarea germano-franceză debutase miercuri, zi în care fusese întreruptă din cauza întunericului. În semifinale, Roger Federer şi Marat Safin se vor afla pentru a 11-a oară faţă în faţă, palmaresul direct fiind net favorabil elveţianului, cu 8-2. Ultima dispută directă a revenit elveţianului, anul trecut, chiar la Wimbledon (în turul al III-lea), aceasta fiind şi singura confruntare directă pe iarba londoneză. Nadal, numit ieri conducător al delegaţiei de tenis iberice care va merge la Jocurile Olimpice de la Beijing, îl va avea ca adversar în penultimul act pe Schuettler (32 de ani). Nadal şi Schuettler s-au mai întîlnit de patru ori pînă acum (niciodată pe iarbă), ibericul fiind în avantaj cu 3-1.Pagina a fost generata in 0.1597 secunde