Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi Iohannis, despre demisia lui Orban: Nu exclud absolut niciun scenariu
Politică 20 Ianuarie 2020 / 12:56 705 accesări 0 comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Camerei Deputaţilor şi Senatului câte o scrisoare prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Potrivit regulamentului Camerei Deputaţilor, aleşii se pot întruni în sesiune extraordinară la cererea Preşedintelui României, a Biroului Permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor.

„Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde ordinea de zi, precum şi perioada de desfăşurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ţinerea sesiunii extraordinare”, prevede articolul 84 din regulamentul Camerei Deputaţilor.

Guvernul a transmis, luni dimineaţă, documentul de asumare a răspunderii pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

În acest context, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că PSD negociază cu toate partidele parlamentare pentru depunerea unei moţiuni de cenzură. Sunt necesare 233 de voturi pentru a demite Guvernul Orban.

Iohannis, despre demisia lui Orban: Nu exclud absolut niciun scenariu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu exclude varianta demisiei premierului Ludovic Orban în vederea declanşării alegerilor anticipate. Şeful statului precizează, însă, că nu au existat discuţii punctuale pe acest subiect.

„Eu nu exclud acum din start absolut niciun scenariu, dar chestiunea demisiei nu a fost discutată”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Ludovic Orban a anunţat săptămâna trecută că a stabilit cu Klaus Iohannis organizarea alegerilor anticipate.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1624 secunde