Set de facilităţi pentru datornicii la Fisc. Cine beneficiază

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Set de facilităţi pentru datornicii la Fisc. Cine beneficiază
Economie 31 Iulie 2019 / 16:16 2344 accesări 0 comentarii

Guvernul a adoptat miercuri un set de facilităţi pentru a încuraja companiile să-şi plătească obligaţiile bugetare restante. Măsura se aplică atât pentru companiile cu capital privat, mixt sau de stat cât şi pentru unităţile administrativ teritoriale. "Adoptăm în şedinţa de astăzi un set de facilităţi fiscale pentru încurajarea contribuabililor să îşi plătească obligaţiile bugetare. Măsurile se vor aplica fără discriminare persoanelor fizice, companiilor private şi de stat, organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor publice şi unităţilor administrativ teritoriale. Avem în vedere abordarea pe următoarele paliere: companiile cu capital privat, mixt sau de stat care au acumulat până la sfârşitul anului trecut obligaţii bugetare restante de peste un milion de lei pot beneficia în baza unui plan de restructurare de o serie de facilităţi fiscale care să menţină viabilitatea acestora şi repunerea în circuitul economic.

Penalități și dobânzi anulate. În ce condiții

În cazul companiilor care au acumulat datorii sub un milion de lei până la finalul anului trecut, vor fi anulate penalităţile şi dobânzile dacă obligaţiile bugetare principale sunt achitate până la 30 noiembrie 2019. În ceea ce priveşte persoanele fizice şi entităţile personalitate juridică, se aplică măsura anulări dobânzilor şi penalităţilor indiferent de cuantumul datoriilor acumulate către bugetul de stat, dacă achită obligaţiile principale până la data de 30 noiembrie, 2019", a precizat premierul, în şedinţa de Guvern. "Măsura poate fi aplicată şi de către alte autorităţi sau instituţii publice care administrează obligaţii bugetare precum şi de unităţile administrativ teritoriale pentru contribuabili pe care îi administrează, de asemenea unităţile administrativ teritoriale care au datorii către bugetul de stat, vor beneficia de facilităţi similare dacă îşi achită până la data de 30 noiembrie 2019", a completat Dăncilă.

Contribuabilii corecți trebuie încurajați

Totodată, şeful executivului a mai subliniat faptul că trebuie încurajaţi contribuabilii corecţi, urmând ca ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să vină cu soluţii pentru răsplătirea acestora şi pentru sprijinirea celor aflaţi în dificultăţi. "În acelaşi timp trebuie să încurajăm conformarea voluntară, iar în acest sens ministrul Finanţelor va veni cu o soluţie care să răsplătească şi să încurajeze contribuabilii corecţi care şi-au achitat datoriile la timp. Sunt măsuri de sprijinire a contribuabililor aflaţi în dificultate asupra cărora ne-am consultat cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii asociaţilor administraţiei publice locale şi pe care vă rog domnule ministru Eugen Teodorovici să le prezentaţi în detaliu la finalul acestei şedinţe de guvern", a mai comunicat premierul.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1751 secunde