Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au dat demisia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au dat demisia

Politică 13 Octombrie 2017 / 08:12 1980 accesări
Sevil Shhaideh despre demisie: Mi-am păstrat decizia pe care am luat-o de miercuri

Sevil Shhaideh despre demisie: Mi-am păstrat decizia pe care am luat-o de miercuri

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD s-a încheiat. Miniştrii Rovana Plumb, Sevil Shhaideh şi Răzvan Cuc şi-au anunţat anunţat demisiile, însă votul asupra acestora nu a fost dat, iar demisiile au fost menţinute. Liderii PSD se reunesc din nou vineri, la ora 12.00, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

Mihai Tudose: Premierul Mihai Tudose a spus că, imediat după ce au primit citaţiile la DNA, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb i-au prezentat demisiile, pe care el nu le-a acceptat. El a mai spus că nu are nimic să le reproşeze celor două. "Atât Sevil, cât şi Rovana au venit la mine după ce au primit citaţiile la DNA să îşi dea demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu. Nu am nimic să le reproşez (...) Sper că Sevil va accepta să lucreze în continuare în aparatul guvernamental", a spus premierul Tudose. El a mai susţinut că "nu a fost un război, nu este un câştigător".

Liviu Dragnea: Premierul nu poate lua în calcul varianta demisiei. Mihai Tudose: Nu a fost un război, nu este un câştigător. Liviu Dragnea a declarat, la finalul CEX PSD, că şedinţa a durat aproape şase ore pentru că foarte mulţi colegi din PSD au dorit să îşi exprime susţinerea pentru Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, care şi-au menţinut decizia de a-şi prezenta demisiile. Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh a subliniat că "nu mai poate duce această povară", presiunea fiind foarte mare. Dragnea a punctat că în aceeaşi situaţie este şi Rovana Plumb. "PDS-ul a trecut astăzi printr-o cumpăna foarte mare. Şi destabilitatea PSD, care este un partid foarte mare, poate duce la instabilitate şi în ţară", a spus Liviu Dragnea.

Vineri, la ora 12.00, va avea loc o nouă şedinţă a CEx. Rovana Plumb, Sevil Shhaideh şi Răzvan Cuc şi-au prezentat demisiile. Deşi membrii PSD nu au fost de acord cu demisiile celor trei, aceştia şi-au menţinut poziţia.

”Sper că Sevil Shhaideh va accepta să lucreze în aparatul guvernamental, că e foarte bună în ce face”, a adăugat Tudose. În ce privește propria demisie, premierul a explicat: ”Am spus că-mi dau demisia, dacă mi-o cere partidul. Nu am venit cu guvernul de acasă, dacă îmi cere partidul sau dacă se constată că nu mai pot să pun în aplicare programul de guvernare, plec”.12
Pagina a fost generata in 0.2005 secunde