Sezonul MotoGP continuă în Asia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Marele Premiu, la Valencia

Sezonul MotoGP continuă în Asia

Sport 04 Octombrie 2018 / 17:20 755 accesări
Spaniolul Jorge Lorenzo de la Ducati (centru) cade în timpul cursei MotoGP de pe circuitul Motorland Aragon. (foto: JOSE JORDAN/AFP/Getty Images)

Spaniolul Jorge Lorenzo de la Ducati (centru) cade în timpul cursei MotoGP de pe circuitul Motorland Aragon. (foto: JOSE JORDAN/AFP/Getty Images)

Câștigător din nou în Marele Premiu al Aragonului în urmă cu două săptămâni, Marc Marquez va încerca să-și amplifice avansul din fruntea clasamentului general când MotoGP poposește pe circuitul internațional Buriram din Thailanda pentru prima oară. Circuitul thailandez va găzdui în premieră un Mare Premiu de MotoGP după ce a fost folosit cu succes în seria World Superbike din 2015 încoace.

2018 a fost sezonul spaniolului, el reușind să obțină șase victorii și alte cinci podiumuri în cele treisprezece curse desfășurate până acum. Cu cinci weekenduri rămase din sezon, Marquez pare a fi scăpat în învingător în acest an, italienii Andrea Dovizioso și Valentino Rossi fiind cei mai apropiați urmăritori ai săi. Cu toate acestea, diferențele dintre ei și pilotul Honda sunt uriașe (246 la 174, respectiv 159 de puncte), astfel încât lupta mai aprigă este cea pentru locul secund din clasamentul general, unde și Jorge Lorenzo este un candidat serios (având acum 130 de puncte). Spaniolul va lua startul în cursă, primind ok-ul din partea medicilor după accidentul său din Aragon.

Trei linii drepte relativ lungi caracterizează prima parte a circuitului thailandez în lungime de 4,554 kilometri. Sectoarele următoare pun cap la cap nouă viraje destul de tehnice înainte ca piloții să treacă din nou de linia de start-sosire după un viraj strâns de dreapta. Elementul surpriză adus de prezența pentru prima oară în calendar a circuitului poate condimenta weekendul de MotoGP.

Eurosport 1 transmite în direct toate sesiunile Marelui Premiu, cu antrenamentele, calificările și cursele tuturor celor trei clase.

Programul complet al transmisiunilor Eurosport 1:

Vineri, 5 octombrie:

05:00 – antrenamente 1

09:10 – antrenamente 2

Sâmbătă, 6 octombrie:

05:00 – antrenamente 3

08:35 – calificări Moto3

09:30 – antrenamente 4

10:10 – calificări MotoGP

11:05 – calificări Moto2

Duminică, 7 octombrie:

04:40 – încălziri

07:00 – cursa Moto3

08:20 – cursa Moto2

10:00 – cursa MotoGP

Taguri articol


12