Sfârșit de săptămână plin. Evenimente organizate de Zilele Constanței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sărbătorim onomastica orașului - 21 mai, Sfinții Constantin și Elena

Sfârșit de săptămână plin. Evenimente organizate de Zilele Constanței

Divertisment 18 Mai 2017 / 18:08 6470 accesări

În acest weekend, Constanța va fi în mare sărbătoare, Sfinții Împărați Constantin și Elena, care sunt marcați pe 21 mai, fiind protectorii orașului nostru. Astfel, sfârșitul de săptămână va fi încărcat de o serie de evenimente prilejuite de „Zilele Constanței“. Constănțenii, fie copii, tineri sau adulți, se vor bucura de Festivalul Scoicilor, Maratonul Sporturilor, dar și de multe alte concursuri, de pictură sau dans. Vom avea un sfârșit de săptămână plin de entuziasm tineresc, pentru că, alături de Primăria Municipiului Constanța, în organizare s-au mai implicat Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Inspectorul Școlar al Județului, cluburi sportive și alte structuri private, cum ar fi Asociația Terra Semper Fidelis Constanța. Reamintim evenimentele organizate pentru constănțeni. „Mă bucur că avem ocazia să ne adunăm toți la un loc, Primăria, Inspectoratul Școlar, structuri sportive reprezentative ale orașului, cum ar fi Clubul Sportiv Farul și Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța. Inițiativa a plecat de la Consiliul Județean al Elevilor și noi toți am răspuns prezent!”, a declarat Mariana Solomon, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, la conferința de presă organizată miercuri, 15 mai, pe terasa hotelului Sport. „Primăria Municipiului Constanța susține educația și sportul la fiecare eveniment pe care îl organizează. Constanța este un oraș frumos, cu oameni frumoși, care arată tot mai mult că are valori, mai ales în rândul copiilor, care obțin performanțe remarcabile atât la nivel educațional, cât și în domeniul sportiv. Este un eveniment despre copii, despre sport și despre ce e mai frumos în fiecare dintre noi”, a afirmat, la rândul său, director la Direcția Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța, Mihaela Popescu. Corul Armonia va susține concerte de muzică folclorică din zona Dobrogei, organizate împreună cu Arhiepiscopia Tomisului.

FESTIVALUL SCOICILOR

În această perioadă este organizat și Festivalul Scoicilor, în Piața Ovidiu, care a început joi, 18 mai, la ora 10.00, și se încheie duminică, 21 mai.

SÂMBĂTĂ, MARATONUL SPORTURILOR, ÎN FAȚA CAZINOULUI

Programul activităților derulate cu ocazia „Zilelor Constanței“ cuprinde un maraton al sporturilor în fața Cazinoului din Constanța, care va avea loc sâmbătă, între orele 10.00 și 19.00, și va include demonstrații de dans sportiv, rugby, tenis (toate susținute de LPS), baschet (BC Athletic), volei (CS Flamingo) combinat cu dans sportiv (Dance WS), karate (Karate Dinamic), free style dance (Colegiul Național „Mihai Eminescu”), handbal (HC Farul), fotbal și fotbal-tenis (Fundația „Giovanni Bosco“) și streetball (Asociația Județeană de Baschet).

DUMINICĂ, PARADA OFICIALĂ - SUTE DE ELEVI IMPLICAȚI

„Ca de fiecare dată, ISJ Constanța răspunde cu plăcere oricărei invitații și oricărei inițiative de promovare a tinerilor. Am invitat toate liceele din Constanța să participe la acest eveniment și am avut un real succes, până acum fiind confirmată prezența la manifestări a circa 450 de elevi, însoțiți de cadre didactice. Încercăm să legăm de „Zilele Constanței“ și evenimentul care a debutat în 18 mai, Târgul Ofertelor Educaționale, de la Pavilionul Expozițional”, a spus inspectorul general al ISJ, Gabriela Bucovală. Duminică, la ora 10.00, din fața Sălii Sporturilor este programată plecarea Paradei Oficiale, în care elevi, sportivi și studenți vor parcurge traseul bulevardul Tomis - Therme - Cazino și fiecare structură școlară, sportivă și universitară va transmite propriul său „mesaj pentru Constanța”. Se va ajunge la Cazino în jurul orei 10.45, iar de la ora 11.00 vor fi rostite mesajele oficiale ale organizatorilor și ale participanților la paradă. Între orele 11.30 și 13.30, în zona Cazinoului se vor desfășura un atelier de creație, un concert susținut de formații ale elevilor constănțeni și mai multe concursuri sportive cu premii oferite de către DJST și Samsung România. „Maratonul Sporturilor reprezintă o invitație adresată tuturor cluburilor sportive din Constanța, care au la dispoziție câte o oră pentru a prezenta valorile disciplinei sportive respective. Toate competițiile sunt open, pentru că spectatorii pot deveni și participanți la activitatea sportivă, dacă doresc. Oricine vrea să facă mișcare este binevenit! Duminică, de la ora 10.00, vom organiza o paradă sub genericul „Constanța e a mea”. Participă unitățile școlare, cluburile sportive și universitățile. Pe parcurs fiecare va transmite un mesaj, așa cum își dorește. În fața Cazinoului va fi montată o suprafață de joc, vor fi amplasate panouri de baschet și porți de handbal. Între concursuri vor fi momente de dans de diferite stiluri, pentru toate gusturile”, a precizat Mariana Solomon.

„Este un eveniment cu prilejul căruia constănțenii vor sărbători onomastica orașului nostru, sper că va deveni o tradiție. Avem copii frumoși, copii deștepți, copii care ne aduc bucurii zi de zi și an de an, ne bucură cu rezultatele lor atât la competițiile sportive, cât și la concursurile de cultură generală”, a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Andrei Szemerjai. „Clubul Sportiv Farul va participa cu aproximativ 60-80 de sportivi, pentru că o bună parte dintre sportivii noștri sunt plecați la competiții”, a afirmat Ilie Floroiu, directorul CS Farul.12
Pagina a fost generata in 0.2155 secunde