Sfaturile poliţiştilor pentru părinţii ai căror copii merg la colindat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sfaturile poliţiştilor pentru părinţii ai căror copii merg la colindat
Social 24 Decembrie 2019 / 10:33 948 accesări 0 comentarii

Poliţiştii au întocmit o listă de recomandări pentru părinţii ai căror copii merg la colindat, oamenii legii spunând că este bine să fie cunoscut foarte bine traseul pe care cei mici îl vor parcurge în seara ajunului Crăciunului.

Într-un comunicat de presă al Poliţiei Române se menţionează că părinţii trebuie să comunice cu cei mici, ca să înţeleagă pericolul din zone necunoscute, în care s-ar putea rătăci (păduri, desişuri, margini de localităţi).

„E bine să cunoaşteţi exact traseele de colindat, pe care copiii urmează să le parcurgă în aceste zile şi să le explicaţi să aibă grijă să nu ajungă, din întâmplare, în zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi (din cauza întunericului, zăpezii, gheţii sau altor factori climatici ori de altă natură)”, atenţionează sursa citată.

Totodată, este bine ca cei mici să meargă la colindat în grupuri, motiv pentru care părinţii trebuie să ştie cu cine vor pleca copiii care doresc să păstreze această tradiţie.

„Dacă pleacă la colindat pe timp de seară, însoţiţi-i! Amintiţi-le să nu accepte niciodată vreo invitaţie de la necunoscuţi, într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşina”, adaugă sursa menţionată.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1368 secunde