Sfinții Ioachim și Ana. Ce trebuie să faci ca să îți meargă bine tot anul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sfinții Ioachim și Ana. Ce trebuie să faci ca să îți meargă bine tot anul

Religie 09 Septembrie 2017 / 10:10 4428 accesări

Creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe 9 septembrie pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria, o sărbătoare marcată de tradiții, obiceiuri și superstiții din popor.

Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana erau bogați material și, mai ales, spiritual, trăind după legea lui Dumnezeu. Se spune că Ioachim își împărțea în fiecare an câștigul astfel: o parte pentru templul din Ierusalim, altă parte pentru săraci și o parte pentru familia lui.

Ioachim și Ana și-au dorit foarte mult copii, însă nici după 50 de ani de căsătorie nu au reușit să dea naștere unui prunc. Dumnezeu s-a îndurat de ei și le-a oferit o fiică, pe nume Maria. Arhanghelul Gavriil le-a zis că este „vas ales lui Dumnezeu".

Pentru a-i mulțumi Domnului pentru milostenie, Părinții Ioachim și Ana au dus-o pe Măria la Templu la vârstă de 12 ani, pentru a intra în serviciul religios.

Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana sunt considerați octrotitorii familiei și cei ce îi ajută pe părinți să aibă copii sănătoși. Preoții spun că cei care se roagă la acest doi mari Sfinți primesc acest dar: un copil.

CE SĂ NU FACI DE SFINȚII IOACHIM ȘI ANA

Nu ai voie să speli haine pentru că se consideră o lipsă de respect față de mamă Sfintei Fecioare Măria. Femeile care spăla cu mână pe 9 septembrie pot săraci, spun superstițiile de la țara.

Este ziua în care e bine să cumperi un cadou, cât de mic posibil, unui copilaș din familie sau propriului copil, întru cinstirea Sfintei Ana. Sfântă Ana este protectoarea celor mici și a femeilor însărcinate.

Femeile însărcinate care intră în biserică în această zi vor avea o sarcină ușoară, spun bătrânii din Moldova.

Nu ai voie să îți superi părinții, iar dacă ești părinte, nu ai voie să îți necăjești copilul azi. Dacă faci asta, relația voastră se va răci pentru tot restul vieții.12
Pagina a fost generata in 0.199 secunde