Shakira riscă doi ani de închisoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Shakira riscă doi ani de închisoare

Divertisment 22 Ianuarie 2018 / 14:04 1223 accesări
Presa spaniolă scrie că Shakira ar fi încercat să evite plata impozitelor în Spania, în perioada 2011 - 2014

Presa spaniolă scrie că Shakira ar fi încercat să evite plata impozitelor în Spania, în perioada 2011 - 2014


În urmă cu câteva luni, Shakira a fost acuzată că a ascuns câteva zeci de milioane de euro în paradisuri fiscale, depunând bani provenind din drepturi de autor în conturi bancare ascunse în Malta.

În prezent, numele Shakirei este din nou asociat cu frauda fiscală. Cotidianul spaniol La Vanguardia scrie că artista ar fi încercat să evite plata impozitelor în Spania, în perioada 2011 - 2014.

Deși locuiește în această țară cu partenerul său de viață, jucătorul de fotbal Gerard Piqué, Shakira a explicat că, în toată această perioadă, a avut foarte multe deplasări în străinătate și că veniturile sale au provenit din concerte pe care le-a susținut în afara Spaniei.

Însă fiscul spaniol a informat-o că, dacă locuiește mai mult de 183 de zile în această țară, este obligată să o declare ca reședință fiscală și să plătească impozite ca toată lumea.

Avocatul cântăreței spune că este vorba de o "diferență de criterii și nu de o fraudă fiscală", însă autoarea hitului "Chantaje" riscă o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

De-a lungul carierei, Shakira a primit numeroase distincții, printre care două premii Grammy și 13 Latin Grammy, și a fost nominalizată la premiile Globul de Aur în 2007, pentru melodia "Despedida", inclusă pe coloana sonoră a filmului "Dragoste în vremea holerei", de Mike Newell.

Printre cele mai reușite colaborări ale cântăreței au fost cele cu Beyonce și Wyclef Jean, pentru piesele "Beautiful Liar" și "Hips Don't Lie".

Cel mai recent album de studio al său, al 11-lea, intitulat "El Dorado", a fost lansat în mai 2017. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2533 secunde